Užsienio studentai neatlygintinai aukos kraują | Kas vyksta Kaune

Užsienio studentai neatlygintinai aukos kraują

Archyvo nuotr.

Antrus metus iš eilės Erasmus Studentų Tinklas ESN Lietuva organizuoja kraujo donorystės akciją „Kraujo donorystės savaitė“ ir kviečia užsienio studentus bei lietuvius aukoti kraują neatlygintinai. Šiuo renginiu norima atkreipti visuomenės dėmesį, kad aukoti kraują yra paprasta, neskausminga ir naudinga. Šiais metais renginys vyksta keturiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o balandžio 30 dieną bus surengtas Kaune.

„Kiekvienas kraujo donoras yra svarbus, nes duodamas tik 450 ml kraujo gali išgelbėti net tris gyvybes. Akcijos metu tapti neatlygintinais kraujo donorais kviesime ne tik lietuvius, bet ir užsienio studentus, atvykusius pagal Erasmus+ mainų programą. Juk nesvarbu iš kur tu, gerus darbus galima daryti visur“, – teigia projekto organizatorė Vaiva Šikšniutė.

Lietuvoje kasmet reikia tūkstančių litrų kraujo, tam kad būtų išgelbėtos traumų, operacijų bei avarijų metu sunkiai nukraujavusių žmonių gyvybės. Šiais metais Erasmus Studentų Tinklui bendradarbiaujant su Santariškių, Kauno klinikų bei Nacionaliniu kraujo centrais, tikimąsi sulaukti apie 300 donorų.

Akcijos organizatoriai kviečia visus nelikti abejingais ir ateiti į renginį Kaune, balandžio 30 d. 10.00 val. VDU Didžiosios salės foje.

Pagrindinis akcijos renginys vyks gegužės 3 d. 12:00-17:00 Vilniaus Rotušės aikštėje. Renginio svečiai galės duoti kraujo, dalyvauti įvairiuose organizatorių rengiamuose užsiėmimuose ir pasiklausyti gyvo garso koncerto.

Erasmus Studentų Tinklas ESN Lietuva – tai savanoriška nevyriausybinė organizacija priklausanti didžiausiai tarptautinei studentų organizacijai Europoje „Erasmus Student Network (ESN)“. Lietuvoje veikia keturiolika organizacijos atstovybių net penkiolikoje aukštųjų Lietuvos mokyklų keturiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Pagrindiniai organizacijos tikslai – skatinti studentų mobilumą, padėti užsienio studentams integruotis Lietuvoje ir skleisti savanorystės idėją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA