Krepšininkai: Valstybės parama sudaro mažą dalį | Kas vyksta Kaune

Krepšininkai: Valstybės parama sudaro mažą dalį

Organizatorių nuotr.

Antradienį Kauno “Europa Royal” viešbutyje įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) metinė konferencija. Jos metu buvo delegatai išklausė ir vienbalsiai patvirtino LKF prezidento Arvydo Sabonio 2014 m. veiklos ataskaitą, LKF revizijos komisijos ataskaitą, LKF 2014 m. metinės finansinės veiklos ataskaitą.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis teigė, kad praėjusiais metais LKF biudžetas siekė apie 12 mln. Lt. Nors LKF sulaukė pagyrų už pastangas rinkti biudžetą, pasigirdo ir replikų, kad biudžetas galėtų būti didesnis.

„Atvirai – rezervų matome labai mažai. Rinka pas mus labai ribota. Nebent – užsienio investuotojai. Tuomet nukentėtų TV žiūrovai. Kaip žinote, tiek futbole, tiek krepšinyje visus pinigus sudaro TV kontraktai. Tai nesinorėtų eiti keliu, kai mūsų draugiškų rungtynių matomumas taptų ribotas. Nesinoti kažkam parsiduoti“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Delfi.lt rašo, kad maždaug du trečdalius LKF biudžeto sudaro rėmėjų pinigai. M. Špokas tikina, kad kone visą savo laiką LKF skiria pinigų paieškai.

„Šiek tiek liūdna konstatuoti, kad federacija 90 proc. laiko ir daugiau dirba su rėmėjais, jų paieška ir atidirbimu jiems. Labai lengva pažiūrėti – 70 proc. biudžeto yra rėmėjų lėšos. Ir su Arvydo Sabonio įvaizdžiu. Kitos federacijos gali mėgautis 95 proc. valstybiniu finansavimu. Mes tuo pasidžiaugti negalime, nors labai norėtume, kad 90 proc. laiko galėtume skirti krepšinio problemom, o jų yra labai daug ir čia tikrai visą dieną visko nesudėliotume“, – sako M. Špokas.

LKF vadovai tikina, kad neskiriant reikiamo dėmesio Lietuvos krepšinis gali patirti nuopolį.

“Džiaugiuosi, kad praėję metai Lietuvos krepšiniui buvo sėkmingi. Įrodėme pasauliui, kad neveltui esame ketvirti pasaulyje, puikiai pasirodė moterys. Taip pat džiaugiuosi , kad turime pagrįstą ir subalansuotą biudžetą. Dabar reikia toliau siekti svarbiausių tikslų – kad vyrų ir moterų rinktinės patektų į Olimpines žaidynes Rio de Žaneire. Šie metai yra labai svarbūs”, – konferencijoje sakė LKF prezidentas A.Sabonis.

Konferencijos delegatai patvirtino naujus dėl LKF stojamąjį ir nario mokesčius, pasikeitusius dėl euro įvedimo. Dėl tos pačios priežasties buvo patvirtinti ir pakoreguoti krepšininkų, neturinčių Lietuvos Respublikos pilietybės, limito registruojant juos Lietuvos krepšinio lygų 2015/2016 m. sezono čempionatų rungtynėse ir trenerio, neturinčio Lietuvos Respublikos pilietybės, registravimo Lietuvos vyrų ir moterų krepšinio lygų varžybose mokesčiai.

Konferencijos dalyviai taip pat balsavo dėl komandų automatinio perėjimo iš aukštesnės lygos į žemesnę lygą ir iš žemesnės lygos į aukštesnę lygą laikantis sportinio principo, be peržaidimo rungtynių serijos“ pakeitimą. Priimta ir nauja LKF įstatų redakcija.

“Pakeitimai nėra esminiai, jie tik leidžia sklandžiau vykdyti kasdienę LKF veiklą”, – sakė M.Špokas.

Delegatai taip pat balsavo už planą Kaune įkurti krepšinio namus-muziejų. Jis turėtų taptų traukos centru užsienio turistams ir puikus pavyzdžiu jaunajai kartai.

Panašūs sporto namai yra Izraelyje, Prancūzijoje, Kroatijoje ir daugelyje kitų valstybių. Krepšinio namuose šalia Ženevos ežero drauge su šios sporto šakos muziejumi yra įsikūrusi ir tarptautinė krepšinio federacija FIBA.

Konferencijos metų LKF garbės ženklu už nuopelnus Lietuvos krepšiniui buvo apdovanotas kaunietis krepšinio arbitras Raimundas Barauskas.

A.Sabonis apdovanojo R.Barauską ir su kamera nesiskiriantį V.Mačiulį.

LKF padėkos ženklu už nuopelnus Lietuvos krepšiniui apdovanotas žurnalistas Vidas Mačiulis.

Rokiškio krepšinio federacija 40 metų ir Vilniaus miesto veteranų sporto klubas “Kamanė” 20 metų veiklos proga apdovanoti atminimo dovanomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA