Daugiabučio palėpėje įkalinti balandžiai greit pradės gaišti | Kas vyksta Kaune

Daugiabučio palėpėje įkalinti balandžiai greit pradės gaišti

R.Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai informavo, jog Vilijampolėje, viename daugiabučio namo palėpėje darbuotojai įkalino balandžius. Paukščiai liko be maisto ir vandens, tad gali greit pradėti gaišti.

Praėjusią savaitę Raudondvario plento 186-ajme name buvo įkalinti balandžiai. Jie į ventiliacijos angas atskrisdavo perėti, tačiau namo gyventojams paukščių gausa nepatiko. Buvo suorganizuoti darbininkai, kurie pasikėlę keltuvu, ant angų sumontavo groteles, kad paukščiai negalėtų patekti į vidų. Tačiau angose liko paukščių, kurie nebegali išskristi.

„Prieš keturias – penkias dienas pastebėjome, kad atvažiavo kranas iš pradžių iš vienos, kitą dieną iš kitos pusės ir kažką darė. Iš pradžių daug dėmesio nekreipėme, bet kitą dieną pastebėjome, kad visos ertmės yra uždėtos grotelėmis ir yra viduje įkalintų balandžių, kurie kankinasi ir negali išskristi į lauką. Spėjame, kad jie yra be maisto ir vandens, todėl tai yra gyvūnų kankinimas“, – pasakojo į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipęsis Lukas.

Netoli dirbantis kaunietis pasakojo, jog vienu metu matė keturis paukščius, tačiau tikėtina, jog jų ten liko gerokai daugiau. Pirmomis dienomis, kuomet buvo užmontuotos angos, aplink skraidė apie pusšimtis balandžių, kurie bandė patekti į buvusius namus.

„Vakar kaip tik su sese kalbėjomės, kad jiems nebėra kur būti, tiesiog į balkonus lenda. Galėtų padaryti kokią nors alternatyvą, kur balandžiai galėtų perėti, nes taip pat išnaikins juos. Seniau daug jų čia būdavo. Dabar labai mažai“, – kalbėjo aplinkinių namų gyventoja Danguolė.

Gyventojai neapsikentė balandžių keliamos taršos

Gyventojai džiaugiasi, kad balandžių kieme, uždarius ventiliacijos skyles, sumažėjo. Visgi nenori, kad virš galvos pradėtų pūti nugaišę paukščiai.

„Laksto ir laksto jų būriais, bet man atrodo, kad jau jų mažiau. Labai gerai, kad uždarė angas ir tų karvelių nėra, nes padžiauni ką nors, tai apdirba ir tiek. Kaži ar galėjo ten likti paukščių, bet jei liko tai nelabai gerai“, – kalbėjo namo senolė Elena.

Vilijampolės seniūnijos darbuotojai tikino, jog darbus vykdė namą administruojančios įmonės „Komunalinis butų ūkis“ pasamdyti darbuotojai. Visgi, ir jie sunkiai patikėjo, kad galėjo būti landose uždaryti balandžiai.

„Balandžių ten yra visur, ir ant stogo, ir balkonuose. Darbuotojai kelias dienas vaikė paukščius ir negalėjo jų įkalinti. Visgi, jei liko uždarytų paukščių, pasistengsime juos išvaikyti“, – kalbėjo Vilijampolės seniūno pavaduotojas Jonas Tarasevičius.

Pašnekovas tikina, jog būtų gerai, kad gyventojai pastebėtų prie kurių grotelių pastebimi paukščiai, tad darbininkai nuardytų tik tas groteles ir išleistų balandžius. Kitu atveju patys gyventojai nesutiks papildomai mokėti už visų grotų nuardymo darbus.

Išlaisvinti įkalintus paukščius reikia kuo skubiau, mat be maisto ir vandens jie ilgai neišgyvens. Tai ne tik gyvūnų kankinimas, tai kartu ir pavojus gyventojams, mat nugaišę balandžiai gali suketi ligas

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA