Policija, smogdama nusikaltėliams, naudojo šaunamuosius ginklus | Kas vyksta Kaune

Policija, smogdama nusikaltėliams, naudojo šaunamuosius ginklus

Policijos nuotr.

Po išsamaus tyrimo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau – Kauno apskr. VPK ONTV) pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais nustatė su tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu susijusių asmenų grupę. Šios grupės nariai įtariami organizavę stambaus masto narkotinių (hašišo) ir psichotropinių medžiagų (amfetamino) kontrabandą į Skandinavijos šalis, taip pat verbavo ir smurtu bei įvairiomis bauginimo priemonėmis, tarp jų grasinimais susidoroti su šeimos nariais, vertė kitus asmenis vykti į užsienio valstybes vykdyti nusikaltimų.

 

[galerija kiek=”10″]

Šiai pavojingai nusikalstamos veiklos krypčiai, kvalifikuojamai kaip prekyba žmonėmis, pareigūnai skiria ypatingą dėmesį. Tiriant šiuos nusikaltimus, balandžio 24 d., dienos metu, Kaune, K. Baršausko g., minėtos grupuotės nariams, mušimu ir grasinant šaunamuoju ginklu bei peiliu, bandant pagrobti 2 asmenis, Kauno apskrities policijos pareigūnai suorganizavo įtariamųjų sulaikymus.

Operacijos metu, įvairiose Kauno miesto vietose buvo sulaikyti 6 įtariamieji, gimę: 1985 m., 1978 m., 1982 m., 1971., 1969 m. bei 1979 m. Visi įtariamieji, išskyrus gimusius 1971 m. ir 1982 m., yra Kauno miesto gyventojai. Tik vienas iš įtariamųjų neteistas, visi kiti teisti nuo 2 iki 9 kartų ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje. Teistumų sąrašuose daugiausia figūruoja smurtinio pobūdžio nusikaltimai – nužudymas, pasikėsinimas nužudyti, plėšimas, turto prievartavimas, disponavimas narkotinėmis medžiagomis labai dideliu kiekiu ir pan.

Išlaisvinant grobiamus asmenis ir sulaikant įtariamuosius, pareigūnai susidūrė su aršiu pasipriešinimu, dėl ko buvo privesti išauti įspėjamuosius šūvius ir panaudoti kovinių imtynių veiksmus. Vėliau paaiškėjo tokio pasipriešinimo priežastys. Asmenų sulaikymo ir kratų metu, pas įtariamuosius rasti 3 koviniai šaunamieji ginklai (vienas su garso slopintuvu) bei vienas šratais šaudantis pistoletas, peiliai, teleskopinė lazda, o automobiliuose gulėjo neperšaunamos liemenės.

Šios grupės nariams pareikšti pirminiai įtarimai dėl nusikaltimų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 25 str. 3 d. (Organizuota grupė), 7 str. 12 p. (Baudžiamoji atsakomybė už tarptautinėse sutartyse numatytus nusikaltimus), 253 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis), 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu), 146 str. 2 d. (Neteisėtas laisvės atėmimas (panaudojant smurtą)), ir 147 str. 2 d. (Prekyba žmonėmis), už kuriuos numatyta maksimali laisvės atėmimo bausmė iki penkiolikos metų.

Balandžio 26 d. visiems sulaikytiems Kauno apylinkės teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą: trim įtariamiesiems 3 mėn. laikotarpiui, dviem – 2 mėn. ir vienam 14 parų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

Kriminalistai turi duomenų, kad minėti asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl, jeigu esate nukentėję nuo šių asmenų ar turite kitos tyrimui reikšmingos informacijos, prašome kreiptis į Kauno apskr. VPK ONTV pareigūnus telefonu (8 37) 30 31 60, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA