Atšaukiamas švietimo ir mokslo ministras | Kas vyksta Kaune

Atšaukiamas švietimo ir mokslo ministras

delfi.lt 2015/04/26 20:20
Archyvo nuotr.

Darbo partijos į Vyriausybę deleguotas švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis atšaukiamas iš pareigų. Tokį sprendimą sekmadienį priėmė Kėdainiuose posėdžiavusi Darbo partijos taryba.

Nors pats D. Pavalkis dar sakė pagalvosiantis, ar trauktis iš ministro pozicijos, bet Darbo partijos taryba jau surado jam pamainą – Vydą Gedvilą.

Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę, švietimo ministrą D. Pavalkį, kultūros ministrą Šarūną Birutį, socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę ir energetikos ministrą Roką Masiulį, kuris labiau laikomas Prezidentūros žmogumi.

Kaip žinoma, Darbo partijos įkūrėjas ir laikinasis pirmininkas Viktoras Uspaskichas nebuvo patenkintas Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės ir Darbo partijai atstovaujančių ministrų darbu.

Geresnio vertinimo buvo sulaukusi tik žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė.

Darbo partijos sudaryta vidaus komisija vertino visus deleguotus ministrus, bet daugiausiai pastabų sulaukė būtent D. Pavalkis.

Dėl visų kitų deleguotų ministrų balsavimas nebuvo rengiamas, tačiau švietimo ir mokslo ministro likimą sprendė Darbo partijos taryba, kuri nutarė atšaukti D. Pavalkį.

Teoriškai politikas turės pats pasitraukti iš užimamų pareigų. Tačiau pagal Konstituciją, ministrą premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

D. Pavalkis neskuba trauktis

Pats švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis teigė neskubėsiantis priimti sprendimo.

„Pagalvosiu. Aš niekada nedarau skubių judesių. Galbūt ir tos kritikos buvo, bet aš galvoju nedaryti staigių judesių, nei padaryti neteisingą. Kritikoje yra dalis tiesos, bet dalis – visiškai netiesa”, – teigė D. Pavalkis.
Darbo grupės vadovas Vytautas Gapšys išvadijo keletą aspektų, kuo neįtiko D. Pavalkio darbas.

„Tai susiję ir su ankstesniu išėjimu į pensiją. Mes tai buvome numatę programoje. Programoje buvome numatę ir dėl vadovėlių leidybos – nesutvarkyta. Esame numatę dalykų dėl mokytojų algų kėlimo, tai mes dar turime prieštaravimų iš profesinių sąjungų dėl šios srities. Tai yra tik keletas – mes išanalizavome ne vieną punktą, o visą programą. Mes matome, kad atsilikimas yra per daug didelis, kad mes galėtume sėkmingai įgyvendinti savo programą”, – teigė V. Gapšys.

A. Butkevičius priekaištų D. Pavalkiui neturi

Tiesioginis D. Pavalkio vadovas, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad šis klausimas bus aptariamas pirmadienį.

„Pagal koalicijos susitarimą savo atstovą į švietimo ir mokslo ministro postą deleguoja Darbo partija, tad ji gali siūlyti jį atšaukti. Aš priimsiu sprendimą po to, kai šį klausimą aptarsime su Darbo partijos vadovybe ir su pačiu švietimo ir mokslo ministru D. Pavalkiu. Manau, kad Darbo partijos vadovybė paaiškins savo sprendimą artimiausiu metu, o su pačiu D. Pavalkiu turėsime galimybę susitikti pirmadienį Vyriausybės pasitarime“, – sako ministras pirmininkas A. Butkevičius.

Pasak premjero, švietimo sistemai šiuo metu keliami dideli iššūkiai, rengiamasi jos pertvarkai, todėl ministerijos vadovas turi būti kompetentingas, įsigilinęs į situaciją.

D. Pavalkiui premjeras priekaištų neturi, ministras vykdo Vyriausybės programą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA