Pro Kauną keliavo vokiečių sunkioji karinė technika | Kas vyksta Kaune

Pro Kauną keliavo vokiečių sunkioji karinė technika

Vos prieš kelias dienas į Ruklą atvyko NATO sąjungininkų kariai iš Vokietijos. Parneriai atsigabena ir sunkiąją techniką, kurią buvo galima šiandien sutikti Kauno prieigose.

Virš 200 Vokietijos karių į Lietuvą atvyko iš 292-ojo jėgerių bataliono, dislokuoto Donaueschingene. Čia kartu su jau dislokuotais JAV kariais bei lietuviais bus vykdomos bendros karinės pratybos.

Į mūsų šalį vokiečiai atsigabena ir sunkiosios technikos. Ketvirtadienį buvo galima stebėti, kaip į Ruklą keliauja sąjungininkų arsenalas. Pratyboms Lietuvoje vokiečiai atsigabena apie 80 vienetų įvairios technikos, tarp jų – šarvuotosios pėstininkų kovos mašinos ir „Boxer“, žvalgybos automobiliai „Fuchs“, kariniai visureigiai ir sunkvežimiai. Ši karinė technika gabenama į Rukloje esantį Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną.

Ši Vokietijos karių grupė Lietuvoje treniruosis iki liepos mėnesio. Jie kartu su Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariais dalyvaus Lietuvoje vyksiančiose nacionalinėse ir tarptautinėse pratybose. Kartu su jais treniruosis ir Jungtinių Valstijų ir Portugalijos kariais.

Dar viena vokiečių karių grupė atvyks rudenį. Šiemet į Lietuvą planuojama atvyks per 500 Vokietijos karių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA