Gyvenimas Kaune – 25 metus be paso ar asmens tapatybės kortelės | Kas vyksta Kaune

Gyvenimas Kaune – 25 metus be paso ar asmens tapatybės kortelės

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nors nuo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo praėjo jau 25 metai, tačiau Migracijos skyriaus Pasų poskyrio darbuotojai iš praktikos žino, kad vis dar pasitaiko asmenų, kurie turi labai seniai negaliojančių asmenų dokumentų arba neturi jokių. Sunku net įsivaizduoti, kaip toks žmogus visus šiuos metus galėjo mokytis, dirbti, gyventi.

Per praėjusius metus Migracijos skyriaus Pasų poskyrio darbuotojai sprendė klausimus dėl pilietybę patvirtinančių dokumentų išdavimo 13 asmenų, kurie neturėjo jokio dokumento arba turėjo tik sovietinius pasus. Šiais metais dokumentai ruošiami jau 4 tokiems asmenims.

Žmonėms, gyvenantiems be asmens dokumentų, anksčiau ar vėliau vis dėlto tenka įsigyti pasą ar asmens tapatybės kortelę. Tačiau paprastai dėl dokumentų susigriebiama tik tuomet, kai ištinka bėda – žmogus suserga ir atsiduria ligoninėje, jam reikalinga pašalpa, slauga, globa, neįgalumo nustatymas ir t. t.

Asmeniui be dokumentų – paso ar asmens tapatybės kortelės gavimo procedūra tampa labai ilga ir sudėtinga.

Pilietybės klausimo sprendimui renkami tėvų, senelių dokumentai, susirašinėjama su archyvais, vykdoma asmens atpažinimo procedūra ir t.t. Tačiau vien tik dokumentus surinkti nepakanka. Asmuo taip pat turi sumokėti apie 60 eurų valstybės rinkliavą. Visa asmens dokumento išdavimo procedūra užtrunka iki 1 metų, taigi, net tiek laiko žmogus negali spręsti jokių savo sveikatos bei materialinių problemų ir tampa našta ne tik giminėms, artimiesiems, bet ir visuomenei.

Kauno apskrities policija pataria: jeigu turite giminaičių, ar kaimynystėje gyvenančių tokių asmenų, nebūkite abejingi, paraginkite juos užeiti į Pasų poskyrį pasidaryti asmens dokumentus. Tokiu būdu padėsite jiems lengviau išspręsti problemas, atsitikus bėdai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA