Kauno rajone – paminklai-suoliukai Vyčio kryžiaus kavalieriams | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone – paminklai-suoliukai Vyčio kryžiaus kavalieriams

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno rajone pristatytas pirmasis suoliukas-paminklas Lietuvos savanoriams. Tokių visame rajone bus pastatyta per dešimt. Jei bus pastatyti įvairiose rajono gyvenvietėse, iš kurių buvo kilę Vyčio kryžiaus kavalieriai, kovoję už Lietuvos laisvę.

Daugiausiai kavalierių po pirmojo pasaulinio karo buvo kilę iš Garliavos, daug jų buvo ir Zapyškyje.

Naujai perrinktas Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, jog pavyko pradėti įgyvendinti idėją įamžinant laisvės kovotojus.

„Mes grįžtame ir matome šitą nuostabų Pakaunės kraštą, kuris mena kryžiuočių kovas, piliakalnius, mūsų knygnešius ir savanorius, kurie po 1918 metų suprasdami tą svarbą, įsiliejo į mūsų savanorių gretas. Pakaunės kraštas buvo masiškiausias šiame veiksme. Jų buvo beveik tūkstantis, iš kurių 96 yra Vyčio Kryžiaus kavalieriai.

Šiandien ši simbolinė knyga, šis suolelis liudija, kad net septyni jų yra iš Raudondvario valsčiaus. Tokių knygų turėsime net dešimt. Tai ta diena, kai mes prisimename, kurie mus atvedė į šiandieną, kad būtume stiprūs, orūs ir nepriklausomi“, atidengiant paminklinį suolelį sakė rajono vadovas V.Makūnas.

[susije_video kurie=””]

Paminklinio suolelio atidarymo renginyje dalyvavęs premjeras Algirdas Butkevičius negailėjo gražių žodžių Kauno rajono merui, jau kelias kadencijas dirbančiam Pakaunės krašto žmonėms.

„Dėkoju Kauno rajono savivaldybės merui, kuris nepaprastai gražiai bendrauja su gyventojais, bendruomene, ir tikrai jo nuoširdus bendravimas bei didžiuliai atlikti darbai parodė, kad jis turi pasitikėjimą. Aš linkėčiau jam energijos ir visiems žmonėms, kad būtų kuo didesnė partnerystė, kad mes tikrai galėtume savo šalį puoselėti, pristatyti ir užsieniečiams, kokia yra maža, atvira ir darbšti mūsų šalis“, sakė Kauno rajone penktadienį apsilankęs ministras pirmininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA