„Dryžuotos operos“ vaikams premjera Kauno valstybiniame muzikiniame teatre | Kas vyksta Kaune

„Dryžuotos operos“ vaikams premjera Kauno valstybiniame muzikiniame teatre

Organizatorių nuotr.

Lina Stankevičiūtė Kauno valstybinis muzikinis teatras balandžio 19 d. kviečia į paskutinę šio kūrybinio sezono premjerą. Šį kartą tai spektaklis mažiesiems žiūrovams – kompozitoriaus Antano Jasenkos „Dryžuota opera“.

[galerija kiek=””]

Šis dainuojamojo žanro spektaklis pasakos istoriją, kuri ne tik vaikams, bet ir tėvams šmaikščiai ir lengvai pristatys paslaptingą muzikos pasaulį, nes čia pagrindiniais veikėjais taps dažniausiai naudojami muzikos terminai ir ženklai. Operą stato dirigentas Virgilijus Visockis, kuriam tenka garbė dalyvauti visų Kauno scenoje pirmą kartą rampos šviesas išvystančių lietuvių kompozitorių sceninių kūrinių premjerose, tokia būtent yra ir ši opera vaikams.

Dar vienas debiutantas šiame pastatyme yra operos režisierius aktorius Vaidotas Martinaitis, beje, pastatymui adaptavęs Agnės Dilytės parašytą šios operos libretą. Spektaklio scenografė, įspūdingų kostiumų ir grimo dailininkė, puikiai žinoma iš savo darbų lėlių teatrams – Giedrė Brazytė. Scenos judesį kuria choreografė Vesta Grabštaitė.

Šiame kūrinyje vaikai atpažins save ir kasdienybėje sutinkamus veikėjus, čia virtusius fantasmagoriniais muzikos pasaulio personažais: gražią ir grakščią Princesę Melodiją, griežtą, bet teisingą jos Tėtį Ritmą, išdidžią karalystės puošmeną jos Mamą Harmoniją, elegantiškąjį mokytoją Tonalijų, padūkusį ateities kompozitorių Triukšmutį bei daug kitų.

Operoje ypatingas dėmesys skiriamas ir šeimos narių tarpusavio santykiams, todėl ją žiūrėdami tėvai ir vaikai atpažins savų šeimų aplinką, pasitaikančius nesutarimus ir gaus patarimą, kaip juos spręsti. Kartą idiliškoje Muzikos karalystėje dingsta darna ir taika, sutrinka ritmas, o harmonija tampa destrukcinė.

Princesė Melodija taip nori sugrąžinti iš namų nykstančią meilę, jog ryžtasi neįtikėtiniems žygiams, tačiau per savo vaikišką naivumą papuola į piktos klastos spąstus. Ją gelbėti skuba draugas Triukšmutis, teturintis vieną ginklą – aštrų ir kritišką protą.

O ką čia veikia dryžuotas (kaip fortepijonas) veikėjas Zebras Indigo, sužinos tie, kurie apsilankys premjeriniuose spektakliuose. Spektaklyje vaidmenis kuria teatro solistai :Ieva Goleckytė, Giedrė Juknevičiūtė, Ingrida Kažemėkaitė Živilė Lamauskienė, Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Ieva Vaznelytė, Kęstutis Alčauskis, Andrius Apšega, Raimondas Baranauskas, Egidijus Bavikinas, Dainius Bervingis, Rytis Česaitis, Ričardas Karalevičius, Artūras Kurmalijevas, Jonas Lamauskas, Giedrius Prunskus, Ramūnas Urbietis, Žanas Voronovas, taip pat choro ir baleto artistai.

Premjeriniai spektakliai vyks balandžio 19, 26 d., gegužės 22, 26, 27, 28 d. – 12 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA