Pasipylė motociklininkų avarijos | Kas vyksta Kaune

Pasipylė motociklininkų avarijos

Archyvo nuotr.

Balandžio mėnesį Kaune padaugėjo avarijų, kuriose nukentėjo motociklininkai.

Balandžio 16 d. apie 17.40 val. Kaune, Miglovaros-Vokiečių g. sankryžoje, automobilio „VW Passat“ vairuotoja (gim. 1982 m.) važiuodama šalutiniu keliu, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu „Yamaha YZF-R125“, kurį vairavo nepilnametis (gim. 1998), neturintis teisės vairuoti transporto priemones.

Motociklu jis vežė mažametį keleivį (gim. 2005 m.). Eismo įvykio metu apgadintas automobilis, motociklas ir sužalotas motociklo keleivis, kuris buvo pristatytas į gydymo įstaigą, o po apžiūros išleistas namo.

Motociklo vairuotojas ir keleivis buvo užsidėję saugos šalmus, vairuotojas mūvėjo apsaugines pirštines. Daugiau jokių papildomų apsaugos priemonių nedėvėjo. Kelių eismo taisyklės numato, kad vaikus iki 12 metų draudžiama vežti motociklais.

Balandžio 11 d. apie 17.15 val. kelyje Vilijampolė-Žeimiai-Šėta motociklo „Harley Davidson“ 42 metų vairuotojas nepasirinko saugaus greičio bei atstumo ir atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį automobilį „BMW“, vairuojamą 1981 m. gimusios moters. Motociklininkas, nesuvaldęs transporto priemonės, nuo jos nukrito, o priešais atvažiuojančio automobilio „VW Passat“ vairuotojas (gimęs 1963), nespėjęs sustabdyti transporto priemonės, pervažiavo motociklo vairuotoją.

Nors motociklo vairuotojas buvo su šalmu, dėl patirtų sužalojimų jis pristatytas į gydymo įstaigą.

Balandžio 11 d. apie 21.20 val. Kaune, Europos pr., motociklo „Honda CRB600“ 38 metų vairuotojas, apvažiuodamas kelyje buvusią kliūtį (tinklinio kamuolį), nesuvaldė vairuojamo motociklo, atsitrenkė į kelio atitvarus ir apsivertė. Nors motociklo vairuotojas buvo su šalmu, dėl patirtų sužalojimų jis pristatytas į gydymo įstaigą.

Balandžio 11 d. apie 17.05 val. Kaune, Partizanų g., automobilio „Audi“ vairuotojas, išvažiuodamas iš namo kiemo, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Yamaha“, vairuojamo 50 metų vyriškio, sudarė jam kliūtį, todėl motociklininkas buvo priverstas staigiai stabdyti ir keisti važiavimo kryptį, tačiau nesuvaldė transporto priemonės ir griuvo. Eismo įvykio metu apgadintas motociklas, sužalotas vairuotojas ir keleivė. Automobilio „Audi“ vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Netrukus automobilis buvo surastas, vairuotojas nustatinėjamas. Motociklo vairuotojas buvo su šalmu ir specialia motociklininko apranga (striukė ir kelnės), keleivė taip pat dėvėjo šalmą. Tačiau dėl patirtų sužalojimų pristatyti į gydymo įstaigą.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 8 asmenys, dar 208 (iš jų 5 važiavo motociklais) buvo sužeisti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA