Sulaikė vyriškį, kuris prie žydų pastato buvo palikęs kiaulės galvą | Kas vyksta Kaune

Sulaikė vyriškį, kuris prie žydų pastato buvo palikęs kiaulės galvą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno policija ketvirtadienio popietę pranešė, kad sulaikė asmenį, kuris prieš penkis metus prie žydų bendruomenės pastato padėjo kiaulės galvą ir jai uždėjo kepurę.

Įvykis užregistruotas 2010 m. rugpjūčio 21 d. apie 10.30 val. Kaune, Ožeškienės g. 13. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d.

Beveik po metų, 2011 m. balandžio 20 d. apie 9.00 val. Kaune, toje pačioje vietoje ant tvoros buvo pakabinta juodos spalvos vėliava su baltos spalvos užrašu: „HITLERIS BUVO TEISUS… JUDEN RAUS“. Dėl šio įvykio taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po kruopštaus, išsamaus ir nuoseklaus tyrimo Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai išaiškino šiuos nusikaltimus ir nustatė 1986 m. gimusį įtariamąjį, kuris sulaikytas 48 val.

Trumpoje spaudos konferencijoje, kuri buvo surengta Kauno VPK, apie įvykį plačiau papasakojo Kriminalinės policijos NNTV viršininkas Raimondas Baltaduonis.

[susije_video kurie=””]

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Asmuo kurstantis prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, skelbia Kauno apskrities VPK.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA