Kauno apskrities gyventojams jau grąžinta daugiau kaip 2 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrities gyventojams jau grąžinta daugiau kaip 2 mln. eurų

VMI nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Kauno AVMI) informuoja, kad iki balandžio vidurio Kauno apskrities gyventojams, elektroniniu būdu pateikusiems teisingas metines pajamų deklaracijas ir pasinaudojusiems gyventojų pajamų mokesčio lengvatomis, jau pervedė daugiau nei 2 mln. eurų. Daugiausiai permokų – apie milijonas eurų grąžinta Kauno miesto mokesčių mokėtojams.

„Kauno apskrityje gyventojų pajamų mokesčio permokos šiuo metu jau grąžintos daugiau nei 23 tūkst. gyventojų. Dar kartą norime akcentuoti, kad tie gyventojai, kurie turi neįvykdytų mokestinių prievolių, t.y. nepateikę ar nepatikslinę deklaracijų už ankstesnius mokestinius laikotarpius, turi neapmokėtų skolų gyventojų pajamų mokesčio permokas gaus vėliau, įvykdę visus VMI nurodymus. Taip pat pažymime, kad gyventojui deklaravus grąžintiną pajamų mokestį ir mokėtiną privalomąjį sveikatos draudimą, VMI grąžina susidariusį skirtumą tarp mokėtinos bei grąžintinos sumos“,- teigia Kauno AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

Kauno apskrityje pajamų deklaracijas šiuo metu yra pateikę daugiau nei 100 tūkst. gyventojų, turto deklaracijas – per 4 tūkst. gyventojų, prašymus skirti paramą organizacijos bei partijoms – apie 14 tūkst. gyventojų. Kauno AVMI ragina gyventojus, privalančius deklaruoti pajamas ir turtą, nelaukti paskutinės dienos – gegužės 4-osios ir savo mokestines prievoles atlikti anksčiau.

J. Stankienė primena, kad nuolatiniai Lietuvos gyventojai, kurie turi prievolę deklaruoti pajamas, iki šių metų gegužės 4 d. mokesčių administratoriui turi pateikti informaciją ir apie turimas sąskaitas užsienio valstybėse: „Gyventojai, kurie ataskaitiniu laikotarpiu atidarė ar uždarė bet kokios rūšies sąskaitas užsienyje, privalo pateikti ne tik pajamų deklaraciją, bet ir užpildytą pranešimo formą FR0526. Jei gyventojas turi teisę neteikti metinės pajamų deklaracijos ar minėto pranešimo nepateikė kartu su pajamų deklaracija, jis informaciją apie sąskaitas užsienyje, jei tokių sąskaitų turėjo, privalo pateikti iki kalendorinių metų, einančių po ataskaitinio laikotarpio gegužės 4 d.“, – sako Mokestinių prievolių departamento direktorė.

Kauno AVMI pažymi, kad apie gyventojus vis dar gauna patikslintų duomenų iš darbdavių, bankų bei valstybinių institucijų, todėl dar tikslinamos ir pažymos, ir preliminariai užpildytos deklaracijos. Net ir deklaravę pajamas gyventojai turėtų prisijungti prie Elektroninio deklaravimo sistemos ir pasitikrinti, ar nėra atnaujintos jų pažymos apie per mokestinius metus gautas pajamas ir patirtas išlaidas, ir preliminariosios deklaracijos. Pastebėję atnaujintus duomenis, gyventojai turėtų tikslinti jau teiktas metines pajamų deklaracijas. Mokesčių mokėtojai, sulaukę VMI pranešimo apie tikslintinus duomenis deklaracijoje, permokas gaus papildomai mokesčių administratoriui pagrindę deklaruotų duomenų tikrumą.

VMI primena, kad aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti savarankiškai adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima  paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA