Karinių oro pajėgų paieškos posto statybos Kaune artėja finišo link | Kas vyksta Kaune

Karinių oro pajėgų paieškos posto statybos Kaune artėja finišo link

Kaunas.lt nuotr.

Praėjusiais metais S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome pradėtos Karinių oro pajėgų ir Paieškos gelbėjimo posto statybos artėja finišo link. Užbaigus visus statybos darbus bus įrengtas modernus Paieškos ir gelbėjimo postas, kuris tarnaus civiliniams ir kariniams tikslams.

„Šiuo metu vyksta vidaus apdailos darbai: tiek administracinio pastato, tiek pačio angaro. Sunkiausi ir didžiausi darbai laukia teritorijos tvarkymo perono ir nusileidimo takų, signalinių šviesų įrengimo. Tikimės statybos darbus pabaigti dar šiemet“, – tvirtino Kauno savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

„Miestas įgyja virš 32 ha teritorijos, kur galės vykdyti įvairius miesto mokslo ar plėtros projektus. Tai išties didelė vertybė, miestui suteiksianti naują impulsą. Visas gelbėjimo postas koncentruosis vienoje teritorijoje. Aerodromas gavo ir valstybei svarbaus objekto statusą, todėl natūralu, kad šis projektas tęsiasi ir šiemet bus baigtas. Tikimės, kad visas misijas bus vykdyti daug paprasčiau: ne tik organų transplantacijos, bet ir visų gelbėjimo paieškos darbų. Šia teritorija buvo domimasi dar praėjusiais metais ir Kanų parodoje. Manau, kad miestas išnaudos šią unikalią galimybę“, – kalbėjo kadenciją baigiantis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

KOP vadas plk. Audronis Navickas teigė, jog iš naujosios bazės bus vykdomi svarbūs skrydžiai, o paieškos ir gelbėjimo misijoms arba donorų pergabenimui skirti sraigtasparniai kilti bus pasiruošę per 15 minučių.

Statinio rangovo bendrovės „Avona“ generalinis direktorius Česlovas Zabarauskas akcentavo, jog jo vadovaujamai įmonei yra didelė garbė įgyvendinti žinomo architekto idėją. Pasak Č. Zabarausko, naujasis Paieškos ir gelbėjimo postas bus tikra miesto puošmena, kuria galės didžiuotis visi kauniečiai.

Darbų konkursą laimėjusi bendrovė „Avona“, įrengsianti modernų Paieškos ir gelbėjimo postą, praėjusių metų pabaigoje pradėjo paruošiamuosius darbus. Projekto vertė siekia 13 mln. Lt.

Šiemet S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas minės 100-metų sukaktį. Aviacijos šventė vyks liepos 17 – 18 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA