4G interneto paslaugas pradeda teikti ir „Bitė” | Kas vyksta Kaune

4G interneto paslaugas pradeda teikti ir „Bitė”

delfi.lt 2015/04/15 15:58
Kas vyksta Kaune nuotr.

Mobiliojo ryšio operatorius „Bitė“ jungiasi prie konkurentų „Omnitel“ ir „Tele2” ir savo klientams pristato galimybę išbandyti 4G ir 4G+ tinklo privalumus.

Paslaugos klientams bus prieinamos nuo balandžio 16 d. Savo ruožtu „Omnitel“ šią paslaugą klientams jau siūlo nuo pernai kovo, „Tele 2“ – nuo šių metų sausio.

„Bitės“ rinkodaros vadovas Pranas Kuisys neslepia, kad jo atstovaujamas mobiliojo ryšio operatorius 4G ir 4G+ paslaugas pradeda teikti paskutinis iš lyderiaujančių mobiliojo ryšio paslaugų teikėjų, tačiau teigia, kad tam yra konkrečios priežastys.

„Mūsų strategija skiriasi, kai kalbame apie tinklo vystymą. Mes nepradedame nuo maksimalaus teritorijos padengimo. Pradedame vystyti nuo didžiųjų miestų, kur yra įrenginiai ir srautas, – kalbėjo jis. – Šiandien teikti 4G ir 4G+ paslaugų, pavyzdžiui, Labanore nėra prasmės. Konkurencijoje, kuri parodo, kiek apimama teritorijos procentais, mes nedalyvaujame. Norime padengti miestus, užtikrinant gerą kokybę“.

4G ir 4G+ ryšio galimybė „Bitės“ klientams bus prieinama iš pradžių penkiuose didžiuosiuose miestuose ir Palangoje bei Nidoje. Šiemet investuojant iki 15 mln. eurų tinklo plėtrai bus įtraukiami ir kiti miestai.

„Reikės kelių mėnesių, kol pamatysime rezultatus, bet manome, kad jie gali nustebinti tiek klientus, tiek konkurentus“, – pabrėždamas investicijų į paslaugos kokybė kalbėjo P. Kuisys.

„Bitės“ atstovo teigimu, 4G ir 4G+ „Bitės“ ryšys bus pasiekiamas 46 proc. Lietuvos gyventojų. Teorinis maksimalus greitis – 300 mbps.

Daugėja išmaniųjų telefonų savininkų

P. Kuisys pastebėjo, kad dar prieš porą metų vyko aršios diskusijos, ar reikalingas 4G ryšys, kai nėrą pakankamai jį palaikančių įrenginių, tačiau situacija per šiuos metus kaip reikiant pasikeitė. „Bitės“ atstovo teigimu, šiuo metu bendrovės salonuose parduodama apie 40 išmaniųjų telefonų modelių, kurie palaiko šį ryšį (tai sudaro apie pusę visų siūlomų modelių). 4G+ palaikančių išmaniųjų telefonų modelių – 7.

Pašnekovas pastebi, kad išmaniųjų telefonų ekranai didėja, o tai reiškia ir didesnį mobiliojo interneto duomenų suvartojimą – gyventojai gali patogiau ir geresnės kokybės vaizdo įrašus stebėti.

Be to, Lietuvoje jau dabar pastebimas spartus mobiliojo interneto duomenų naudojimas.

„Bitės“ duomenimis, pernai mobilaus interneto vartotojų skaičius išaugo beveik 5 proc. ir pasiekė 38 proc.

Duomenų sunaudojimo skaičiai dar labiau džiugina mobiliojo ryšio operatorius. „Bitė“ pernai metais fiksavo 134 proc. augimą. Ankstesniais metais jis siekdavo apie 50-60 proc.

„Nesitikėjome, kad duomenų vartojimas augs tokiu greičiu“, – pripažino P. Kuisys.

„Bitės“ atstovo teigimu, išmaniųjų įrenginių dalis tarp visų parduotų telefonų išaugo iki 60 proc. Dar prieš metus jie sudarė vos 50 proc.

„Bitės“ technikos direktorius Gintas Butėnas, kalbėdamas apie pasaulines tendencijas, teigė, kad nors pasauliui jau prieinamas 4G ir 4G+ ryšys, vis dar auga ir 3G ryšio naudojimas.

„Dėl didelės klientinės bazės, o ir technologija yra jau rimtai išvystyta ir solidi, užtikrina gerą kokybę“, – teigė jis.

Specialistas teigė, kad 3G ryšiui mirties dar niekas neprognozuoja, tačiau 2G mirtis galima apie 2020 m.

Paklaustas, kada 4G ir 4G+ ryšį palaikantys išmanieji įrenginiai skaičiumi aplenks šių technologijų nepalaikančius, G. Butėnas teigė, kad ekspertai įvardija apie 2022 m.

Primename, kad norint naudotis 4G ar 4G+ ryšiu, šią technologiją turi palaikyti telefonas ar išmanusis įrenginys, SIM kortelė ir telefono operacinė sistema.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA