Nemuno gilinimo darbai numatyti dar keliems metams | Kas vyksta Kaune

Nemuno gilinimo darbai numatyti dar keliems metams

E. Radzevičiūtės nuotr.

Šiandien Vandens kelių direkcijos atstovai pristatė artėjantį laivybos sezoną. Vadovai įvardina, jog pagrindinis iššūkis – Nemuno vagos gilinimo darbai. Be to, iki sezono atidarymo reikia suspėti išdėlioti ženklus ir išvalyti sąnašas.

Vidaus vandens kelių direkcijos darbuotojai kelias savaites plušės iš peties, mat 25 dieną prasideda laivybos sezonas. Kaune pradės plaukioti ne tik pramoginiai laivai, bet taip pat krovininiai. Dėl vandens kelių gaivinimo, Nemune dirbanti žemkasė turės darbų dar keliems metams.

„Šiuo metu yra gilinama krantinė prie naujosios Marvelės prieplaukos. Šiandien Nemune praplaukia visi laivai, tačiau kai vandens lygis nukris, mes nesam nusiteikę optimistiškai. Visgi, su tam tikra technika pirminius krovinius viliuosi, kad gabensime. Tai žemkasės turbūt darbų turi ne tik šiam sezonui, bet ir du metus į priekį. Tai mūsų galvos skausmas ir kaip vadovų pareiga pasirūpinti reikiama technika, tad norint visiškai užtikrinti vandens kelių kokybę, mums dar reikia vienos galingesnės žemsiurbės“, – kalbėjo Vidaus vandens kelių direkcijos direktorius Antanas Ivanauskas.

Šių metų laivybos naujovė – krovininė prieplauka Marvelėje. Ši prieplauka jau baigiama statyti ir dar šiais metais iš jos į Klaipėdą pajudės krovininiai laivai. Ji buvo nuspręsta įrengti dėl to, jog Susisiekimo ministerija nurodo, jog būtina vadovautis ES direktyvomis ir bent pusę krovinių gabenti ne krovininiais automobiliais, o geležinkeliu bei laivais.

Tam kad užtikrinti kokybiškus vandens kelius reikia ne tik gilinti tam tikras Nemuno vietas, bet taip pat ir paruošti kitus parametrus. Vidaus vandens kelių direkcijos vadovo teigimu, šiomis dienomis darbuotojai apžiūrės pakrantes bei išvalys nuo sąnašų. Taip pat reikia sudėti ženklus, kurie žymi vandens kelius, gylį ir pan.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA