Skaitytoja: Ąžuolyne dviratininkai lekia lyg akis išdegę | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: Ąžuolyne dviratininkai lekia lyg akis išdegę

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos laiškas, kuriame ji išsako savo nuomonę apie dviratininkus Ąžuolyno parke. Kaunietė tikina, jog nebegalima ramiai ir saugiai pavaikštinėti parke, nes dviratininkai nesilaiko saugaus greičio.



„Kreipiuosi į Jus, nes, manau, kad iškilo didelė problema ąžuolyno parke. Tai, manau, trunka jau ne pirmus metus. Geras oras, saulutė išjudina ir didelius, ir mažus. Jie pasipila į parkus. Taip pat ir mes su mama nutarėme pasivaikščioti ąžuolyne.

Tik pradėjus mėgautis geru oru ir atbundančia aplinka, suvokėme, kad ramaus pasivaikščiojimo tikrai nebus. Pro šalį žvimbė dviratininkai, kai kurie dar pristabdydavo, o kai kurie lėkė kaip ,,akis išdegę“.

Kadangi ąžuolyne dviračių tako nei su žiburiu nebesurasi, tai dviratininkai, panašu, jaučiasi parko karaliai ir nepaiso jokių etikos ir pagarbos einančiajam taisyklių. Laksto kur nori ir kaip nori. Teko visą kelią sukinėtis ir saugotis, kad koks ratuotasis neužlėktų ant mūsų.

Labai rimtai išsigandau, kai pamačiau mažiukus vaikus, nuo sūpynių tipenančius takelio link. Tėvai buvo užsisvajoję, o taku kaip tik lėkė toks pamišęs dviratininkas. Laiku sustabdė, tėvai laiku pastebėjo. Nelaimės pavyko išvengti. Fuuu… atsipūčiau ir čia išgirdau riaumojant ant mūsų su mama: „Ko čia tampotės viduryje tako, pravažiuoti neįmanoma“.

Liūdna, labai labai liūdna. Mama išsigandusi šoko į šalį. Aš esu karingas žmogus, todėl nesitraukiau, bet nutariau ieškoti teisybės. Kaip atrasti ramų pasivaikščiojimą nuostabiame Kauno ąžuolyno parke?“, – savo laiške dėstė skaitytoja.

Primename, jog Ąžuolyno parke nėra įrengta atskirų dviračių ir pėsčiųjų takų, todėl visi eismo dalyviai yra lygūs. Tokiose zonose dviratininkai privalo važiuoti artimu pėsčiųjų greičiu, kad nesukeltų pavojaus nei sau, nei kitiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA