Naujoji zoologijos sodo gyventoja šokdina darbuotojus kas dvi valandas | Kas vyksta Kaune

Naujoji zoologijos sodo gyventoja šokdina darbuotojus kas dvi valandas

R. Tenio nuotr.

Vos prieš pusantro mėnesio Lietuvos zoologijos sode gimė mažoji kupranugarė Mūza. Kol kas lankytojai neturėjo galimybės su mažuoju augintiniu susipažinti, mat ji visuomenei bus pristatyta savaitgalį.

[galerija kiek=”15″]

43 paros – tiek jaunoji kupranugariukė Mūza gyvena Kauno zoologijos sode. Mažoji atsisakė žindyti mamą, tad zoologijos sodo darbuotojams tenka gerokai paplušėti prižiūrint gyvūną, tačiau tikina, jog tai atsiperka, nes gyvūnai atsako meile.

„Mes stengiamės, kad būtų kuo natūraliau, kad vaikas žįstų, tad prašėm gražiai, vedėm prie mamos, bet mums nepavyko to padaryti. Gamtoj, ko gero, tai būtų nuosprendis, kad jaunėlis tiesiog neišliktų, bet kadangi čia dirba daug gerų žmonių su iniciatyva, kad mūsų gyvūnams būtų viskas tvarkoje, mes pasiryžome maitinti dirbtiniu būdu“, – pasakojo kupranugarės prižiūrėtoja Živilė Mackevičienė.

Visas kanopinių gyvūnų personalas ištisą parą rūpinasi kupranugariuke. Sunkiausia yra naktį, mat reikia keltis ir maitinti kas dvi valandas. Zoosodo darbuotojai patys iš kruopų ir gyvūnams skirtų mišinukų verda Mūzai maistą. Nors dar pusmetį taip kas kelias valandas reikės su jaunėle žaisti, tačiau prižiūrėtojai tikina, jog kai įpranti, toks darbas neatrodo sudėtingas. Be to, jei gyvūnas pajaučia žmogaus dėmesį, tai jį reikia skirti ir toliau, kad augintiniai nepasijaustų paliktais. Dėl begalinės kupranugariukės priežiūros, kilo ir jos vardas.

„Vardas Mūza mažajai kupriukei atsirado dėl to, kad iš tiesų labai daug pastangų reikalauja jos priežiūra, kad ji užaugtų, nes panašu, jog viena mama nebūtų šio gyvūnėlio užauginusi. Visas kanopinių žinduolių skyrius buvo pajungtas į darbą dieną naktį ir visus gyvūnėlis įkvėpė, todėl atsirado ir toks vardas“, – kalbėjo zoologijos sodo atstovė Neringa Kirijenkaitė.

Visgi, nors kupranugarė tapo neatsiejama Kauno zoologijos sodo dalis, svarstoma, jog kai sustiprės, ji bus perkelta į kitą vietą. Šiuo metu šiame zoologijos sode mažajai Mūzai nebūtų su kuo susiporuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA