Kaune pagrobtas bankomatas – vagys pėdsakus naikino ugnimi | Kas vyksta Kaune

Kaune pagrobtas bankomatas – vagys pėdsakus naikino ugnimi

delfi.lt 2015/04/09 10:28
Asociatyvi nuotr.

Po gana ilgos pertraukos Kaune vėl atsinaujino bankomatų plėšimai. Praėjusią naktį išplėštas bankomatas prekybos centre „Molas“, o slepiant nusikaltimo pėdsakus sudeginti du automobiliai. Viename iš jų, kuris supleškintas atokioje vietoje pakaunėje, rastas ir išplėštas bankomatas.

Ketvirtadienį paryčiais, 5.31 val., ugniagesiams pranešta, kad iš Laukiškių (Prienų r.) važiuojant Pagirmonio kaimo link, pavažiavus žvyrkeliu 1 km, dega autobusiukas, aplink žmonių nėra.

Atvykus ugniagesiams baltas autobusiukas „VW Transporter“ buvo beveik sudegęs. Jo viduje rastas bankomatas.

[susije_video kurie=””]

Pirminiais duomenimis, mikroautobuse rastas bankomatas naktį buvo pavogtas iš Kaune esančio prekybos centro „Molas“.

Apie 4.35 val. ugniagesiai gavo pranešimą, kad Baršausko gatvėje, šalia „Molo“ liepsnoja automobilis „Audi 100”. Atvykus ugniagesiams automobilis liepsnojo atvira ugnimi ir sudegė visiškai.

Specialistai nustatė, kad „Audi“ buvo padegta tyčia. Manoma, kad šiuo automobiliu buvo taranuota stiklinė vitrina ir išverstas bankomatas. Tuomet jis perneštas į mikroautobusą.

Pasišalindami vagys „Audi“ padegė.

Veikė pagal gerai žinomą schemą

DELFI primena, kad serija analogiškų vagysčių Kauną krėtė 2011-2012 metais.

2011 metų spalį identiškai pagrobtas SEB bankomatas iš prekybos centro „Šilas” Jonavos gatvėje. Tuomet į parduotuvę įvažiuota automobiliu, kuris vėliau padegtas, o pasišalinta kita mašina.

2012 metų balandį lygiai toks pats nusikaltimas užfiksuotas jau Vaišvydavoje. Parduotuvės „IKI” vitrinos buvo išdaužytos automobiliu GAZ. Tuomet ištemptas bankomatas, pakrautas į kitą mašiną ir skubiai pasišalinta. Siekant sunaikinti įkalčius GAZ mašina padegta.

2012 metų birželį buvo apiplėštas Veiverių gatvėje esančiame „Maxima Bazė“ prekybos centre įskūręs bankas. Tada į prekybos centrą išdaužęs duris įvažiavo automobilis. Iš mašinos iššokę 4 kaukėti asmenys iš banko skyriaus pavogė seifą.

Stebėtina, kad visais atvejais nusikaltimai įvykdomi labai panašiu laiku – tarp 4-5 valandos ryto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA