Nugenėti medžiai virsta kriminalu: medžių viršūnės krito dėl šešėlio ant reklamos | Kas vyksta Kaune

Nugenėti medžiai virsta kriminalu: medžių viršūnės krito dėl šešėlio ant reklamos

R.Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai prieš Šv. Velykas informavo redakciją, jog ties gyvenamaisiais namais kažkas nukirto medžių viršūnes. Pranešus apie tai Aplinkos apsaugos skyriui, pradėtas išsamus tyrimas. Įtariama, jog medžių viršūnės krito, nes metė šešėlį ant vienos įmonės reklamų.

Žurnalistai susisiekė su Kauno Aplinkos apsaugos skyriaus darbuotojais ir perdavė iš skaitytojų gautą informaciją, jog ties Taikos prospekto 39-41 namais yra nugenėti medžiai. Tiesa, augalai apgenėti ne taip, kaip įprasta, todėl ir sukėlė kauniečių pasipiktinimą.

„Grįžęs po darbo pastebėjau, kad prie Taikos pr. 39-41 namo apipjaustytos medžių viršūnės. Medžiai netrukdo eismui, nekelia pavojaus, neužstoja kažko ir pan., bet dabar stovi stuobriai ir tai nei parkelis gaunasi, nei stuobrių parkas. Gal gali žurnalistai pasidomėti ir paviešinti, kas taip pasityčiojo iš mažo parkelio ir ar buvo duotas leidimas tokiam pasityčiojimui bei kas bus nubausti ir ar taip liks stuobriai stovėti vos ne vidurį miesto“, – dėstė pasipiktinęs skaitytojas.

Be leidimo ir neprofesionaliai

Aplinkos apsaugos skyriaus darbuotojai informavo, jog nei šiais, nei praėjusiais metais nurodytu adresu joks leidimas genėti medžius nebuvo išduotas. Tik pasakius, jog yra nukirstos medžių viršūnės, aplinkosaugininkai operatyviai ėmėsi tirti šio reikalo ir tą pačią dieną specialistas jau rinko medžiagą ir ieškojo galimų kaltininkų.

Nuvykus į Taikos prospektą ir apsižvalgius, specialistas pastebėjo, jog ir kitu adresu yra panašiai nugenėtos medžių viršūnės. Abu įvykiai susiję, mat medžiai pjaustyti panašiu laiku ir akis užkliūna už tos pačios įmonės reklamų, mat reklama kabo ir ties Taikos prospekto 39-uoju, ir 79-uosu namais.

„Apklausiau 79-ojo namo pirmininką, šis matę, jog neuniformuoti vyrai genėjo medžius. Šalimais yra parduotuvė, kirpykla, tad visi matė. Abiejose vietose yra vienos įmonės reklama, tai tikėtina, jog medžiai nugenėti, kad neužstotų tų reklamų. Žinoma, tos įmonės vadovas neprisipažįsta“, – komentavo Aplinkos apsaugos skyriaus specialistas J. Gelažius.

Liudytojai tikina, jog medžius genėjo paprasti darbininkai, ant kurių drabužių nebuvo įmonės pavadinimo. Kauniečiai liudija, jog prieš šventes matė keltuvą, o nupjautos šakos keliavo į lengvojo automobilio priekabą. Aplinkosaugininkas tikina, jog didžiosios įmonės šakas išsiveža profesionalia technika, tad stambiąsias įmones reikia atmesti ir manyti, jog genėjimo darbus atliko smulkios įmonės darbuotojai.

Tiesa, nupjautos vietos buvo uždažytos, tad nors ir pažeistos medžių gyvybinės funkcijos, jie nenudžius. Visgi, įstatymai neleidžia kirsti medžių viršūnes. Dabar medžiai stūksos gąsdindami praeivius tol, kol bent lapai neuždengs likusių šakų.

Kreipsis į policiją

Kadangi įtariama, jog tai vienos įmonės užsakymas, nes šalimais kabo jos reklamos ir medžiai galėjo jas užstoti, krinta didelis šešėlis ant šios įmonės. Aplinkos apsaugos skyriaus darbuotojas tikino, jog tos įmonės vadovas kaltę neigia, mat gresia nemenkos baudos.

„Iki šiandienos pietų lauksiu tos įmonės vadovo skambučio. Jei šis neprisipažins, visa medžiaga su mano pastebėjimais bus perduota policijos pareigūnams ir jie toliau tirs šį atvejį bei spręs, ar tai įmonės, ar kitų žmonių užsakymas“, – kalbėjo aplinkosaugininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA