R. Mikelkevičiūtė rekomenduoja “Kino pavasario” filmą “Vis dar Elis” | Kas vyksta Kaune

R. Mikelkevičiūtė rekomenduoja “Kino pavasario” filmą “Vis dar Elis”

Archyvo nuotr.

Seniai žiūrėjau tokį gerą filmą. Tuo pačiu metu genialiai paprastą ir sudėtingą. Jame nebuvo jokių brangių specialiųjų efektų, jokių sekso scenų, keiksmažodžių, jame net nebuvo dūžtančių brangių mašinų ir įspūdingų kurortinių vaizdelių su pusnuogėmis gražuolėmis! Žodžiu, visų tų žaisliukų, kuriuos taip mėgsta režisieriai, stengdamiesi padaryti filmą patraukliu. Bet pažiūrėjus jį jausmas toks, kad norisi atsisėsti ir nuplauti taure vyno atsiradusį virpulį.

Mano mylimiausia aktorė Julianne Moore! Suvaidinusi filme pagrindinį vaidmenį ir apdovanota už jį geriausios aktorės kategorijoje, tik dar kartą įrodė – ji geniali! Dar kartą įsitikinau, kad geram filmui, kaip geram maistui, nereikia jokių nereikalingų prieskonių – tobula vaidyba, tekstas, aiški mintis.

Šis filmas – tai Elis (Julianne Moore) mokslų daktarės, lektorės, 3 vaikų motinos gyvenimo drama. Energinga mokslininkė vos 50-ties sužino, kad serga Alzheimerio liga. Nepagydoma liga progresuoja itin greitai, paversdama energingą ir protingą moterį visiškai neįgalia silpnaprote.

Vaizdas, kai Elis, suprasdama kas jos laukia, nuvažiuoja pažiūrėti į savo ateitį, Alzheimerio ligoninę, sukrečia! Scenos, kaip mokslininkės vyras ramina apsišlapinusią žmoną, kaip ji nebeatpažįsta savo dukters, veriamos it karoliai, ir leidžia pamatyti kaip gyvena šia liga sergantys ir jų šeimos! Aktorė vaidina taip įtikinamai, kad ūmai ima analizuoti savo pačios atmintį.

Šis filmas labai tinka bėgantiems, nes jis privers sustoti. Jį verta pažiūrėti pavargusiems nuo tuščių, it greitas maistas, serialų. Tai filmas, verčiantis stabtelėti ir savęs paklausti – kas gyvenime yra vertinga? Ar tave supantys žmonės yra tokie, kurie, nelaimėje nepaliktų? Pažiūrėkite filmą vieni, tiksliau taip, kad niekas jūsų neblaškytų. Jausmai, kurie aplankys, jus nustebins…

Rekomenduoju,
TV laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė

Filmas bus rodomas balandžio 2 d. 20.00 val. Forum Cinemas kino teatre Kaune

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA