„Miesto maratono“ organizatoriai tęs viešas bėgimo treniruotes Kaune | Kas vyksta Kaune

„Miesto maratono“ organizatoriai tęs viešas bėgimo treniruotes Kaune

Organizatorių nuotr.

Džiugi žinia kauniečiams, žiemos metu „Vieningo Kauno“ rengtas viešas bėgimo treniruotes, nuo šiol po atviru dangumi rengs „Miesto maratono“ organizatoriai. Susirinkusius bėgimo subtilybių ir toliau mokys „Kauno maratono klubo“ trenerė, olimpietė – Inga Juodeškienė.

„Miesto maratono“, (dar žinomo kaip „Kauno maratonas“) organizatorius Algirdas Pukis teigia, kad viešos treniruotės yra ne tik puiki proga pasiruošti birželio 14 dieną vyksiančiam „Miesto maratonui“, bet ir linksmai bei naudingai praleisti vakarus, susirasti naujų draugų.

„Šiemet į viešas treniruotes susirinkusių miestiečių lauks įvairios staigmenos, savo patirtimi pasidalinti užsuks žinomi Lietuvos sportininkai. Trenerė I. Juodeškienė pasirūpins, kad net pirmą kartą bėgioti pradėjęs žmogus, iki „Miesto maratono“ būtų pasiruošęs be problemų įveikti 5 ar net 10 kilometrų distanciją. Dideliame būryje bendraminčių, bėgimą ir sportą mėgstančių žmonių, tai padaryti bus lengviau ir linksmiau nei treniruojantis vienam“, – pasakojo A. Pukis.

Viešųjų bėgimo treniruočių rengimą „Miesto maratono“ organizatoriams perleidžiantis „Vieningo Kauno“ direktorius Povilas Mačiulis pasakojo, kad viešos bėgimo treniruotės Kaune buvo mėgstamos ir žiemą.

„Labai džiaugiuosi, kad sportuoti norinčių kauniečių nuolatos daugėja. Prie „Judėk sveikai“ treniruočių šį sezoną prisijungė virš tūkstančio miestiečių, o sutalpinti visus norinčius buvo kaip niekad sunku. Noriu padėkoti šauniesiems treneriams, sporto universitetui ir „Kauno maratono klubui“, kuris pasirūpins, jog miestiečiai nenustotų judėti ir vasarą“, – pasakojo P. Mačiulis.

Lietuvos sporto universiteto kancleris Mindaugas Balčiūnas užtikrino palaikymą viešųjų treniruočių iniciatyvai ir „Miesto maratono“ renginiui.

„Mūsų universitetas ne tik suteikia galimybę viešoms treniruotėms naudotis apšilimo aikšte, bet ir prie „Miesto maratono“ organizavimo tradiciškai prisidės mūsų universiteto specialistai, treneriai, studentai“, – LSU kancleris M. Balčiūnas.

Pirmoji vieša treniruotė kauniečius sukvies jau balandžio 8 d. 18 valandą prie Kauno sporto halės esančioje lengvosios atletikos apšilimo aikštelėje. Šioje aikštelėje I. Juodeškienė treniruotes kauniečiams ves pirmadieniais ir trečiadieniais 18 valandą.

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje vyks tradicinis, tarptautinis „Miesto maratonas“ (dar žinomas kaip „Kauno maratonas“). Sporto ir linksmybių fiestoje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Į rotušės aikštę persikėlęs renginys dalyvius, žiūrovus ir miesto svečius stebins akrobatų pasirodymais, gyvo garso koncertais, šokiais ir įdomiomis bei netikėtomis rungtimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA