Balandžio 1-osios pokštas: Policijos pareigūnai patruliuos nuomojamais dviračiais | Kas vyksta Kaune

Balandžio 1-osios pokštas: Policijos pareigūnai patruliuos nuomojamais dviračiais

R. Tenio nuotr.

Vis daugiau sklinda kalbų apie automatinę dviračių nuomos sistemą. Pranešama, jog vienas iš terminalų bus pastatytas prie policijos komisariato, tad pareigūnai patruliuodami gatvėse pirmieji išbandys naujuosius dviračius.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė vietų sąrašą, kuriame nurodoma, kur galėtų atsirasti automatiniai dviračių nuomos punktai. Rytoj miesto taryba turi pritarti konkurso skelbimo sąlygoms ir prasidės investuotojų paieškos. Konkursą laimėjusi bendrovė turės savo lėšomis įrengti dviračių terminalus ir prižiūrėti transporto priemones.

Planuojama, jog mieste turėtų atsirasti mažiausiai 5 terminalai, kuriuose būtų bent po 25 dviračius. Viena iš vietų, kur bus įrengtas nuomos punktas yra prie Taikos prospekto žiedo, ties policijos komisariatu. Dėl patogios vietos, policijos pareigūnai pirmieji išbandys automatinę nuomos sistemą.

Numatoma, jog pareigūnai nuomojamais dviračiais patruliuos miesto gatvėse. Policijos atstovų teigimu, tai bus patogi priemonė, norint pasiekti reikiamą miesto objektą, mat dviračių nuomos terminalai bus įrengti pagrindinėse miesto vietose. Be to, važiuojant dviračiais pareigūnai gali ne tik greitai pasivyti įtariamuosius, bet taip pat tokiu transportu neteršiama aplinka.

Policijos pareigūnams už dviračių nuomą mokėti nereikės. Jie dviračius galės iš automatinio nuomos punkto pasiimti su darbo pažymėjimu. Tikimasi, kad nuomojami dviračiai bus patogūs pareigūnams ir užtikrins efektyvų darbą, o ateityje paskatins įrengti dviračių nuomos punktus prie visų Kauno policijos komisariatų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA