Festivalis „Kaunas Jazz“ liejasi į platesnius vandenis | Kas vyksta Kaune

Festivalis „Kaunas Jazz“ liejasi į platesnius vandenis

R.Tenio nuotr.

Jubiliejinis 25-asis džiazo festivalis „Kaunas Jazz“ prasidės jau už 24 dienų. Organizatoriai tikina, jog renginys pasiekia vis platesnę auditoriją, keliauja į kitus miestus ir kitas erdves taip pat pasiūlo vis naujų idėjų. Šiais metais taip pat netrūks ne tik džiazo melodijų, bet taip pat ir šokių, DJ pasirodymų, tad kiekvienas atras tai, kas jam yra priimtiniausia.

[galerija kiek=””]

Tradicija tapęs „Kaunas Jazz“ festivalis jau skaičiuoja dienas iki starto pradžios. Balandžio 23-27 dienomis vyksiantis festivalis vėl drebins Kauno erdves ir kvies lankytojus į įvairius koncertus. Šių metų koncertas skirtas 25-erių Lietuvos laisvės metų proga, tad planuojama, jog festivalyje dalyvaus apie 300 dalyvių, tai beveik 50 atlikėjų daugiau nei praėjusiais metais. Organizatoriai praneša, jog festivalyje tik 7 koncertai yra mokami, o kitais kauniečiai ir miesto svečiai galės mėgautis už dyką. Tačiau pastebima, jog bilietai į koncertus tiesiog tirpsta, mat jau parduota apie pusę visų bilietų. Organizatoriai primena, jog studentams taikoma 50 proc. nuolaida.

Festivalis plečia ribas

Šiais metais Kauno veidą atspindintis festivalis „Kaunas Jazz“ liejasi ir į kitas erdves. Prieš pat festivalį kai kurie renginiai bus pristatyti užsienyje. O pats renginys taip pat bus pradėtas ne Kaune, o Taline.

„Mes į džiazą žiūrime plačiai ir festivalis plečiasi ne dėl to, kad Kaunas jau persotintas, o dėl to, kad tai viena iš festivalio misijų. Tai yra priemonė kai kuriems lietuvių atlikėjams pasirodyti užsienyje ir būti pastebėtiems svetur“, – kalbėjo „Kaunas Jazz“ sumanytojas J. Jučas.

Festivalis keliauja ne tik į užsienį, bet taip pat ir į kitus Lietuvos miestus. Numatomas koncertas sostinėje, Birštone bei Vilkaviškyje. Be to, pačiame Kaune renginys nesikoncentruoja vienoje vietoje, o apima visas įmanomas erdves ir užkrečia kauniečius džiazu.

Šiais metais koncertai vyks VDU salėse, klube „Combo“, „Žalgirio“ arenoje, Vienybės aikštėje ir kitose viešosiose miesto erdvėse. Štai pats festivalis Kaune bus atidarytas pagrindinėje miesto erdvėje ir su visa eisena nuvilnys iki fontano Laisvės alėjoje.

Džiazo festivalyje – ne tik džiazas

Pastebima, jog meno mylėtojai tampa vis išrankesni, tad festivalis apims ne tik džiazą. Antrus metus iš eilės „Kauno Jazz“ vėliava priglaudžia projektą „Džiazo gatvė“. Čia netrūks įvairių šokių pasirodymų ar pamokų bei gatvės šokių kovų, kuriuose kauniečiai galės išvysti ne tik jau žinomus šokių stilius, tokius kaip lindihopas. Organizatoriai tikina, jog lankytojus supažindins ir su tokiais šokiais, kurie Lietuvoje yra mažai atrasti.

Dar viena neįprasta idėja – DJ pasirodymai. Gali pasirodyti, kad DJ grojama muzika niekaip negali įtilpti į „Kauno Jazz“ festivalio rėmus, tačiau organizatoriai tikina, jog ir tokios muzikos miesto erdvėse reikia. Specialioje scenoje DJ gros įvairią muziką, tiesa, ne iš kompaktinių plokštelių ar kitų įrašų laikmenų, o iš vinilinių plokštelių, tad turėtų susidaryti ypatingas skambesys, kuris pritrauks kauniečių dėmesį.

„Gyvename keistu laiku, kuomet skonis yra labai pasikeitęs. Dažnai įvairūs publikos gundymai baigiasi didžiojo meno sprogimu, kurį atstatyti yra sunku. Reikia balansuoti tarp didžiosios ir mažosios muzikos, tad festivalis tai ir daro, nes yra likusi maža dalis publikos, kuri kelia džiazo lygį“, – kalbėjo kompozitorius G. Kuprevičius.

Numatoma, jog bus rengiami ir madų šou ir kiti pasirodymai, tad kiekvienas „Kaunas Jazz“ festivalio lankytojas atras sau mylimą ir priimtiną pasirodymą ar koncertą ir į širdį įsileis meną, mat organizatorių teigimu, vykstant festivaliui, neįmanoma nesusirgti džiazu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA