Kauniečiai išbandė ekstremalų vairavimą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai išbandė ekstremalų vairavimą

R. Tenio nuotr.

Kauno policijos pareigūnai kartu su vairavimo mokykla suorganizavo neeilinį renginį: vairuotojai galėjo išbandyti vairavimą, užsiimant pašaliniais veiksmais. Toks vairavimas nustebino net ilgą laiką vairuojančius kauniečius.

Siekiant užtikrinti saugų eismą keliuose, vairuotojai buvo pakviesti išbandyti savo vairavimo sugebėjimų, kuomet jie atlieka pašalinius veiksmus. Įvairaus amžiaus ir stažo vairuotojai iš pradžių turėjo kuo greičiau apvažiuoti kliūčių ruožą. Uždaroje aikštelėje vairuotojams reikėjo atlikti įprastus kasdieniniame važiavime veiksmus: įvažiuoti į įkalnę, neužkliudyti stovinčių botelių ar įsiparkuoti. Tokiu renginiu prasidėjo saugaus eismo keliuose mėnuo.

[susije_video kurie=”1″]

„Man sekėsi truputėlį sunkiau, nes man tai nepažįstama aikštelė. Antruoju ratu vairavimas buvo ypač sudėtingas, kadangi trukdė visi pašaliniai veiksniai, kuriuos atlikau važiuodamas. Iki šiol neteko tokių veiksmų atlikinėti, nes visada stengdavausi važiuoti pagal taisykles. Tai iš ties man buvo labai sudėtinga ir nerekomenduoju to niekam keliuose atlikti, nes tai tikrai labai trukdo. Pavyzdžiui, atsigerti, tai kamštelis lieka rankose, kol surandi telefoną vėl prarandi dėmesį. Reikėtų visiems tai pabandyti, kad pajaustų“, – kalbėjo tik užduotį atlikęs aštuonis metus vairuojantis Vytautas.

[susije_video kurie=”2″]

Visiems akcijos dalyviams teko važiuojant aikštelėje atsiliepti į skambutį, parašyti trumpąją sms žinutę, atsigerti vandens, susirasti norimą radijo stotį ar pasidažyti lūpas vazelinu. Dalyviai pripažįsta, jog bet kuris pašalinis veiksmas atitraukė dėmesį nuo kelio, dėl to buvo sudėtingiau vairuoti. Rezultatai taip pat nedžiugino, mat visų dalyvių antrasis ratas buvo gerokai lėtesnis.

„Žmonės turi įvertinti sekundės svarbą kelyje, nes daugelis daro pašalinius veiksmus vairuojant, nors ir žino, kad tai yra negerai. Tad buvo sugalvota toks renginys, kad žmonės realiai pamatytų, kaip tai veikia. Iš tiesų susidomėjimas buvo labai didelis, tačiau atrinkome tuos dalyvius, kurie parodė didžiausią motyvaciją“, – sakė vairavimo mokyklos „Auto ABC“ direktorė Rūta Čiutelytė.

[susije_video kurie=”3″]

Šiuo metu už tai, jog vairuotojas važiuodamas kalbėjo mobiliuoju telefonu gresia 27-86 eurų bauda. Už kitus pašalinius veiksmus numatomas įspėjimas arba nedidelė bauda. Policijos pareigūnai tikina, jog neįmanoma suskaičiuoti, kiek eismo įvykių įvyksta dėl to, kad vairuotojai užsiima kitais veiksmais, o ne vairavimu, nes dažnai po avarijos vairuotojai nebegali paaiškinti, kodėl tai įvyko. Visgi, tokių pažeidėjų Lietuvos keliuose yra tikrai gausu. Policininkai tikina, jog vienas ekipažas per savaitę nubaudžia dešimt ir daugiau tokių pažeidėjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA