Kaune vyks olimpinė diena | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks olimpinė diena

Organizatorių nuotr.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovybė trečiadienį susitiko su Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėju Mindaugu Šivicku ir kitais atsakingais darbuotojais. Susitikimo metu buvo pasirašyta sutartis dėl Olimpinės dienos, kuri birželio 7 d. vyks Kaune, organizavimo.

„Pirmą kartą kasmetinė sporto šventė rengiama nuo 1989 m. vyks ne sostinėje. Norime, kad Olimpinė diena taptų visos Lietuvos švente, todėl šiais metais renginį organizuojame Kaune. Nuo šiol kiekvieną vasarą Olimpinė diena keliaus vis į kitą miestą“, – sakė Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

Susitikimo metu vadovai aptarė šventės organizacinius klausimus. Bendra LTOK ir Kauno miesto savivaldybės Olimpinės dienos organizavimo darbo grupė susitiks balandžio pradžioje ir pradės ruošti programą. Gegužės mėnesį Olimpinės dienos programa bus pristatyta spaudos konferencijoje.

„Džiaugiuosi, kad Kauno miesto savivaldybė Olimpinei dienai skiria daug dėmesio ir įtraukė šventę į svarbiausių Kauno sporto renginių sąrašą. Olimpinę dieną kiekvienais metais pažymi olimpiniai komitetai visame pasaulyje. Renginio tikslas – paskatinti žmones sportuoti, supažindinti su vasaros sporto šakomis ir skleisti olimpizmo vertybes“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Olimpinės dienos metu vyks finalinis Lietuvos mokyklų žaidynių etapas ir apdovanojimai, tradicinis olimpinis bėgimas, vasaros sporto federacijos paruoš savo pristatomąsias programas, dalyviams ruošiama kultūrinė programa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA