Socialinį projektą Jonavoje pristatys M.Jonušas-Minedas | Kas vyksta Kaune

Socialinį projektą Jonavoje pristatys M.Jonušas-Minedas

DELFI nuotr.

Kuo rizikuoja pakeleivingais automobiliais keliaudami jauni žmonės? Ką daryti ir kaip elgtis patekus į kritinę situaciją? Kokios galimybės prisikviesti pagalbą? Kaip išgelbėti savo gyvybę? Šiais ir panašiais klausimais gegužės 7 dieną Jonavos rajono savivaldybės salėje su jonaviečiais diskutuos projekto „Nebūk naivus kelyje“ iniciatorius ir vykdytojas Mindaugas Jonušas-Minedas, skelbia jonavoszinios.lt.

Prieš pusmetį startavęs projektas „keliauja“ po įvairius Lietuvos miestus.

„Iš karto daug kam atrodė, kad šis projektas yra utopija, tačiau šiuo metu jis užaugęs. Gavau Vyriausybės raštą, kur šiai iniciatyvai sakoma „taip“, jai pritaria Švietimo, Susisiekimo, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos“, – jonavoszinios.lt sakė M.Jonušas.

Jonava – jau dvylikta savivaldybė, kurioje bus pristatomas M.Jonušo projektas.

„Tikiuosi, kad prie jo prisijungs ir policijos pareigūnai, Bendrojo pagalbos centro specialistai“, – kalbėjo M.Jonušas.

Idėja informuoti visuomenę apie pavojus keliaujant pakeleivingais automobiliais ir saugumą atsirado po Dembavos tragedijos, kai buvo sudeginta septyniolikos metų dembaviškė. Nors bagažinėje vežama mergina prisiskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, tačiau vietos, kur ji yra, pareigūnai nustatyti negalėjo.

„Po Dembavos tragedijos BPC įsteigė galimybę ne tik skambinti, bet ir siųsti trumpąsias žinutes, tačiau Lietuvos žmonės to nežino“, – sakė M.Jonušas.

Pasak M.Jonušo, tai – rimta problema, o žinojimas, kaip elgtis gali išgelbėti žmogaus gyvybę.

„Juolab, kad mes atlikome tyrimą. Buvo apklausti moksleiviai ir studentai. Paaiškėjo, kad net 85 proc. jų nevengia keliauti pakeleivingais automobiliais. Jaunimas keliauja lengvabūdiškai, o tai verčia susimąstyti. Mes turime kažką daryti ne tik tada, kai kažkas nutinka, bet perduoti šią žinią kasdien, mes turime būti socialiai atsakingi ne tik už save, bet ir už kitus“, – kalbėjo M.Jonušas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA