Paaiškėjo, kuriose miesto vietose Kauno vairuotojai – pikčiausi | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kuriose miesto vietose Kauno vairuotojai – pikčiausi

Asociatyvi/Organizatorių nuotr.

Lietuvos gyventojai identifikavo kelių vietas, kuriose vairuodami dažniausiai patiria pyktį ar susierzina. Vasarį ir kovą didžiausios šalies draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ inicijuotame „Pykčio keliuose žemėlapyje“ internete vairuotojai pažymėjo apie 4 tūkst. eismo vietų, kuriose dažniausiai patiria neigiamas emocijas. Tarp šių vietų – ir Kauno miesto gatvės.

„Pykčio keliuose žemėlapio“ tikslas buvo leisti vairuotojams patiems parodyti gatves, kuriose jie dažniausiai patiria stresą ar kitas neigiamas emocijas – juk geriausiai tai ir gali padaryti žmonės, kurie nuolat susiduria su pykčiu keliuose. Vairuotojų atsiliepimai parodė, kad daugiausia neigiamų emocijų žmonės patiria didmiesčiuose: apie 75 proc. pažymėtų taškų – Kaune bei kituose 4 didžiuosiuose šalies miestuose“, – sakė Raimondas Geleževičius, kampanijos „Nulis pykčio“ ambasadorius, „Lietuvos draudimo“ Privačių klientų departamento direktorius.

Anksčiau „Lietuvos draudimo“ užsakymu atlikti sociologiniai tyrimai rodo, kad 95 proc. Lietuvos vairuotojų yra susidūrę su pykčiu keliuose ir bent kartais patiria neigiamų emocijų, o 61 proc. vairuotojų vienaip ar kitaip sureaguoja į kitų vairuotojų demonstruojamą pyktį.

Daugiausia pykčio Kaune – Pilies žiede

„Pykčio keliuose žemėlapio“ duomenys taip atskleidė, kad Kaune vairuotojai dažniausiai neigiamas emocijas patiria intensyvaus eismo vietose, kur neretai susidaro spūstys.

Kauno mieste vairuotojai daug įtampos patiria važiuodami Pilies žiedu: gyventojus ten labai erzina kamščiai bei eismo pirmenybė įvažiuojantiems į žiedą. Gyventojai Laikinojoje sostinėje taip pat dažnai susierzina ir Pramonės pr. bei Savanorių pr. sankryžoje – pasak vairuotojų, piko metu žmonės ten ne visuomet laikosi kelių eismo taisyklių, vieni kitus blokuoja ar laiku nespėja pravažiuoti degant žaliai šviesoforo šviesai. Kita itin „pikta“ vieta kauniečiams – Birštono g. ir Karaliaus Mindaugo pr. sankryža.

„Pikčiausiose“ Kauno vietose – nuotaiką gerinantys ženklai

Siekdamas mažinti pyktį Lietuvos keliuose „Lietuvos draudimas“ toliau tęsia „Nulis pykčio“ kampaniją, kurios viena iš priemonių – kelio informaciniai stendai „Įsijunk šypseną“, skirti paskatinti vairuotojus vairuoti draugiškiau. Šiuo metu kelio stendai Kaune jau įrengti Ateities ir Raudondvario plentuose, Birštono ir Masiulio gatvėse bei Savanorių prospekte, taip pat daugiau nei 30 kitų šalies vietų.

„Lietuvos draudimas“ „pikčiausiose“ Kauno eismo vietose ketina pastatyti dar kelis „Įsijunk šypseną“ kelio stendus. Juos gyventojai vertina teigiamai – intensyviausiose sostinės gatvėse išvydę „Įsijunk šypseną“ kelio stendą nusišypso beveik kas antras (45 proc.) eismo dalyvis.

„Pykčio keliuose žemėlapį“ „Lietuvos draudimas“ sukūrė ir įgyvendino drauge su Lietuvos savivaldybių asociacija bei Lietuvos automobilių kelių direkcija ir LR Susisiekimo ministerija. Gyventojai vietas, kuriose vairuodami patiria daugiausiai pykčio, galėjo žymėti internete šių metų vasario 19 – kovo 26 dienomis.

„Pykčio keliuose žemėlapis“ yra vienas iš „Lietuvos draudimo“ kampanijos „Nulis pykčio“ projektų. Visa pykčio mažinimo keliuose iniciatyva Lietuvoje veikia nuo 2013 m. pabaigos ir yra įvertinta tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniu mastu. 2014 m. pabaigoje „Nulis pykčio“ laimėjo „European Excellence Awards“ geriausio socialinės atsakomybės projekto Europoje titulą. „Nulis pykčio“ projektą palaiko Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija bei Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Žemėlapį rasite čia>>>

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA