Bėgikus vilioja lygia ir greita trasa | Kas vyksta Kaune

Bėgikus vilioja lygia ir greita trasa

A.Didžgalvio nuotr.

Balandžio 26 dieną Kaune bėgs tūkstančio bėgikų minia. Tuo neabejoja nei „Eurovaistinės Kauno pusmaratonio“ organizatoriai, nei partneriai.

[galerija kiek=”5″]

Besitęsiantis bėgimo populiarumo bumas, lygi ir greita trasa, pirmoji saulė bei patrauklios registracijos sąlygos – tai pagrindinės priežastys, kodėl bėgimo entuziastai mėgsta šias bėgimo varžybas.

Trasa – viena greičiausių Lietuvoje

„Trečius metus iš eilės siūlome Lietuvos bėgikams vieną patraukliausių trasų šalyje,“- sako renginio organizatorius Darius Mikulis. Didžiausius bėgimus Lietuvoje  organizuojančio žmogaus žodžiai nėra laužti iš piršto – bėgikai vertina „Eurovaistinės Kauno pusmaratonio“ trasos lygumą, stačių kampų nebuvimą ir greitumą. Dėl šių vertybių Kauno pusmaratonis išaugo ir yra vertinamas profesionalių bėgikų bei mėgėjų, kauniečių ir miesto svečių. Bent šiek tiek pažengę bėgikai į „Eurovaistinės Kauno pusmaratonį“ atvyksta gerinti asmeninių rezultatų. Pradedantiesiems trasa be įkalnių ir nuokalnių – irgi privalumas.

„Bėgioju ketverius metus ir stengiuosi nepraleisti pagrindinių Lietuvos bėgimo varžybų. „Eurovaistinės Kauno pusmaratonis“ mano kalendoriuje pažymėtas labai storu markeriu. Šiemet vėl dalyvausiu ir vėl bandysiu gerinti asmeninį rezultatą. Pernai šiose varžybose pasiektas asmeninis rekordas įkvėpė mane visiems metams. Tai – kaip geras pamatas tvirtam namui,” – teigia sporto žurnalistas Aurimas Kuckailis.

Bėgikams – puikios sąlygos

Dariaus ir Girėno aikštėje startuosiantys  ir finišuosiantys „Eurovaistinės Kauno pusmaratonio“  dalyviai jausis komfortiškai ne tik trasoje, bet ir šalia jos. Pusmaratonio partneris Lietuvos sporto universitetas (LSU) pasirūpino, jog universiteto patalpos bent trumpam taptų varžybų dalyvių namais. LSU patalpose bėgikai galės persirengti, atsigaivinti, pasinaudoti tualetais, o norintys daugiau už simbolinį mokestį galės gauti asmeninę spintelę ir dušą.

„Jei yra kur pasislėpti nuo lietaus, saulės ar vėjo, jei yra kur atsigaivinti ir nusiprausti, varžybų kokybė šauna į viršų. Atrodo, smulkmenos, bet šiais laikais visos smulkmenos yra svarbios. Praėjusiais metais pusmaratonio sąlygos buvo puikios, tad tikiu, jog ir šiemet varžybų organizatoriai išlaikys aukštą lygį,”- įspūdžiais ir lūkesčiais dalinasi bėgikė Milda Vilčinskaitė.

Bėgantiems – vitaminai, medaliai ir prizai

Trečius metus paeiliui vyksiančiame renginyje pasirinktą distanciją įveikę bėgikai bus apdovanoti medaliais, nugalėtojų laukia piniginiai prizai bei rėmėjų dovanos. Visi vaikučiai ir dalis greičiausių bėgikų džiaugsis vitaminais, o norintys galės sudalyvauti ir vitaminų degustacijoje.
Nors susidomėjimas ir dalyvių skaičius auga, registracijos kainos išliko beveik tokios pačios kaip prieš trejus metus. Dalyvavimas 5 kilometrų „Fun Run“ ir vaikų bėgime – nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA