Ką reiškia nauji ženklai? | Kas vyksta Kaune

Ką reiškia nauji ženklai?

R.Tenio nuotr.

Kaune vis dažniau pastebimi iki šiol nematyti ženklai, tačiau kiekvienam gyventojui reikėtų žinoti, ką reiškia mėlynas trikampis oranžiniame plote.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ informuoja, jog kvadratiniai ženklai, kuriuose pavaizduotas mėlynas trikampis oranžiniame fone, yra labai svarbūs, mat jais žymimi pastatai, kuriuose nelaimės atveju būtų laikinai apgyvendinami žmonės.

„Pažymėti pastatai atrinkti pagal tai, ar jie pritaikyti priimti didelius žmonių kiekius taip pat ar gerai toje vietoje girdisi miesto sirenos. Kai jos skamba, ar į mobiliuosius telefonus ateina žinutės dėl galimo pavojaus, reikia laikinai apsisaugoti, tad pamačius specialiu ženklu pažymėtą pastatą, galima jame prisiglausti“, – komentavo Civilinės saugos skyriaus darbuotojai.

Specialieji ženklai kabinami ant visuomeninės paskirties pastatų, esančių patogiose miesto vietose. Tad kilus karo grėsmei, gamtos stichijoms, tokioms kaip potvyniai, žemės drebėjimai ar pan. ir prireikus masinės evakuacijos, žmonės pirmiausia turėtų susirasti civilinės saugos ženklais pažymėtus statinius. Kaune iš viso numatyta virš 270 vietų, kur galėtų nuo žalingo aplinkos poveikio ar kito pavojaus prisiglausti gyventojai.

Iš pažymėtų vietų gyventojai būtų evakuojami į saugesnes zonas. Prireikus, tokiose vietose kauniečiai galėtų laikinai gyventi, mat ekstremaliomis situacijomis yra pasirūpinama maistu. Be to, pagal tarptautinius susitarimus, kilus karui, draudžiama bombarduoti specialiais civilinės saugos ženklais pažymėtus pastatus.

Tokiais ženklais pažymėti pastatai yra tarsi alternatyva seniau įkurtoms slėptuvėms, mat dalis jų jau seniai neprižiūrimos. Skaičiuojama, kad į civilinės saugos ženklais pažymėtus pastatus turėtų tilpti bent 10 proc. gyventojų.

Civilinės saugos ženklais pažymėtų statinių sąrašą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA