Baltų ramunių rekordas pagerintas šešiais kartais | Kas vyksta Kaune

Baltų ramunių rekordas pagerintas šešiais kartais

R.Tenio nuotr.

Rotušės aikštėje prasiskleidė tūkstančiai ramunių. Kauno švietimo įstaigos ilgą laiką savomis rankomis gamino gėles tam, kad jos bent vienai dienai pražystų pagrindinėje miesto aikštėje. Tokia akcija organizatoriai pasiekė naują rekordą.

„Baltų ramunių“ rekordas buvo pasiektas 2013-aisiais metai Šiauliuose. Tuomet užfiksuota virš 2000 ramunių. Kauniečiai sutelkė jėgas ir rekordą pagerino šešiais kartais, mat iš viso moksleiviai, darželinukai ir visuomeninių organizacijų atstovai pagamino virš 12 tūkst. gėlių. Visos pagamintos ramunės išsiskleidė Rotušės aikštėje.

„Baltų ramunių“ akcija yra skirta paminėti tarptautinę tuberkuliozės dieną, nes būtent ramunė yra šios ligos simbolis. Akcijos organizatoriai džiaugiasi, jog akcija pavyko ir tikisi tęsti tradiciją ateityje.

„Manau, kad yra nuostabu, jog dalyvavo daug Kauno mokyklų, darželių ir prisidėjo prie šios akcijos. Kiekvienas moksleivis, kuris pagamino ramunę, išklausė pedagogų informaciją apie tuberkuliozę. Be to, šiandien 7000 baltų ramunių pražydo po ligoninės langais, tad tikrai nebuvo panašu į įprastą ligoninės atmosferą. Tuberkulioze sergantys vaikai tarsi suspindėjo, nes diena prasidėjo kitaip. Kadangi šiemet „Baltų ramunių“ akcija išsiplėtė per visą miestą, tikimės, jog tai taps gražia viso Kauno švente“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė Lietuvos paramos fondo „Saulės smiltys“ steigėja ir renginio organizatorė Marija Dubickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA