Kauno centre – nauja automobilių parkavimo aikštelė | Kas vyksta Kaune

Kauno centre – nauja automobilių parkavimo aikštelė

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Atlikus visus reikiamus darbus ir teisinius formalumus, kauniečiai vairuotojai jau gali naudotis automobilių stovėjimo aikštele, esančia K. Donelaičio gatvėje, už VDU centrinių rūmų. Pastaruosius metus beveik 2,5 tūkst. kv. m ploto aikštelė buvo nuomojama bendrovei „Homburg Merkurijus“, tačiau ši sutartis nebuvo atnaujinta.

Aikštelėje įrengta apie 70 mokamų automobilių stovėjimo vietų. Įvertinus greta esančių stovėjimo aikštelių paslaugų kainodarą, ši aikštelė priskirta „Mėlynajai zonai“, t. y. stovėjimas joje kainuoja 60 euro centų už valandą. Skaičiuojama, kad ši stovėjimo aikštelė miesto biudžetą per metus papildys daugiau nei 77,8 tūkst. eurų.

„Automobilių stovėjimo vietų poreikis miesto centre yra didžiulis ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais bei švenčių dienomis. Todėl negalėjome toliau laukti, kol aikštelę savo statybų reikmėms nuomojusi bendrovė vėl imsis realių darbų statybos aikštelėje, ir nepratęsėme nuomos sutarties. Tikimės, jog ši aikštelė palengvins vairuotojų dalią ieškant laisvų vietų automobiliams parkuoti“, – sakė kadenciją baigiantis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šalia buvusio „Merkurijaus“ prekybos centro esanti aikštelė stebima vaizdo kameromis, todėl joje statyti automobilius yra saugiau nei bet kurioje kitoje vietoje aplink Laisvės alėją. Naujojoje aikštelėje stovėjimas apmokestintas visomis savaitės dienomis ir visą parą, bet mažesniu tarifu nei aplinkinėse miesto centro gatvėse.

Vasaros pradžioje aikštelėje ketinama įrengti automatinį užtvarą. Tuomet vairuotojai turės galimybę atsiskaityti už faktinį išstovėtą laiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA