Kauniečių ledo ritulio komandai nepavyko iškovoti čempionų titulo | Kas vyksta Kaune

Kauniečių ledo ritulio komandai nepavyko iškovoti čempionų titulo

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šeštadienį Elektrėnuose baigėsi 2014-2015 metų Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) sezonas, kurį vainikavo keturių stipriausių šio sezono komandų kovos.

Finale dėl nugalėtojų vardo susigrūmė praėjusių metų čempionė Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) ir Kauno „Baltų ainių“ komanda. Po itin kietos ir atkaklios kovos rezultatu 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) pergalę šventė ir aukso medalius iškovojo Rusijos ekipa.

Nuo pat rungtynių pradžios „Baltų ainiai“ parodė, kad nesileis stūmdomi ir kovos tik dėl pergalės. Fantastiškai rungtynes pradėjo kauniečių vartininkas Lukas Jakšys, kuris neutralizavo visus varžovų bandymus įmušti įvartį.

Itin grubiose rungtynėse netrūko susistumdymų, o ant ledo dažniausiai gulėdavo „Delovaja Rus“ ledo ritulininkai. Įpusėjus rungtynėms po vieno iš susistumdymų buvo nubausti Pavelas Fominychas ir Dovydas Streckis. Tik šiems žaidėjams vėl iščiuožus į aikštelę „Baltų ainiai“ neteko Remigijaus Guogos, kuris už nesportišką elgesį buvo nubaustas 2 + 10 baudos minutėmis. Kietą gynybą propogavę „Baltų ainiai“ netrukus neteko dar kelių žaidėjų, o vienu metu ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdėjo net keturi Kauno klubo atstovai.

Nors „Baltų ainiai“ puikiai gynėsi mažumoje, o vartininkas L.Jakšys sugaudavo kiekvieną varžovų smūgį, tačiau likus žaisti mažiau nei minutę iki kėlinio pabaigos Konstantinas Isajevas pirmą kartą įveikė L.Jakšio gynybą ir išvedė „Delovaja Rus“ ekipą į priekį – 1:0. Paskutinę kėlinio sekundę Jurijus Aleksejevas dar kartą nuginklavo „Baltų ainių“ vartininką, o kėlinys baigėsi rusų komandos naudai 2:0.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA