Šaltesnis oras neatbaido nuo sendaikčių turgaus | Kas vyksta Kaune

Šaltesnis oras neatbaido nuo sendaikčių turgaus

R. Tenio nuotr.

Savaitgalį prekybos miestelyje „Urmas“ šurmuliuoja sendaikčių pardavėjai ir išskirtinių daiktų beieškantys kauniečiai. Nors šiandien oras neprimena pavasario, tai netrukdo pasimėgauti antikvariniais daiktais.

Tarptautinis sendaikčių turgus „Laiko ratu“ kaskart pritraukia vis daugiau žmonių. Kai kurie nori surasti naujus šeimininkus senai turimiems, tačiau ypatingai gerai išlaikytiems daiktams. Turguje gausus pasirinkimas įvairiausių antikvarinių daiktų. Galima rasti ir medinių klumpių, indų, įrankių ar kitokių daiktų.

„Ieškau ko nors, kas tiktų prie mano namų interjero. Tai gali būti koks miniatiūrinis staliukas, dekoruotas raižiniais, kėdės, apsiūtos prabangiai atrodančiais uždangalais arba koks mažmožis, kuris atrastų savo kampą“, – kalbėjo į turgų atėjusi Lina.

Tai jau aštuntus metus organizuojamas renginys, kuris šiemet pritraukė kolekcininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos bei iš Čekijos ir net Didžiosios Britanijos. Senturgiai Kaune organizuojami tris kartus per metus – pavasario pradžioje, pabaigoje ir rudenį. Pirmasis metų senturgis būna išskirtinis tuo, kad prieš Velykas žmonės tvarkosi namus, sodybas, vasaros rezidencijas, todėl padaugėja pirkėjų, ieškančių baldų, išskirtinių interjero detalių, eksterjero puošmenų ir kitų daiktų, kurie gali papuošti namus ir gyvenamąją aplinką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA