Pirmą kartą zoologijos sodas duris atvėrė naktį | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą zoologijos sodas duris atvėrė naktį

R.Tenio nuotr.

Lietuvos zoologijos sodas kauniečiams pasiūlė įdomią pramogą – apsilankyti sode naktį. Toks projektas sulaukė didelio smalsuolių susidomėjimo, o nusivilti tikrai nebuvo kuo, mat netrūko tiek ramaus pasivaikščiojimo, baubiant laukiniams gyvūnams, tiek ir ekstremalių pramogų.

Renginio „Pirmoji naktis zoo sode“ organizatoriai tikina, jog jau seniai galvose nešiojosi šią idėją, tačiau įgyvendinti trukdė tiek darbų sauga, tiek įvairi biurokratija. Visgi, pramynus kelius, buvo leista lankytojus įsileisti naktį. Tiesa, pirmąjį kartą pasisekė tik 100 kauniečių. Tik paskelbus apie tikį renginį, ėmė plūsti dalyvių registracijos laiškai, tad po kelių dienų, teko išimti reklamas.

Dalyviai galėjo pasirinkti vieną iš trijų pramogų pagal ekstremalumo lygį. Pirmasis lygis – „Gyvūnų pėdsakais“. Čia kauniečiai su šeimomis galėjo keliauti žvėrių pėdsakais bei išklausyti edukacines programas apie įvairius sodo gyvūnus. Be to, zoologijos sodo darbuotojai tikina, jog gyvūnai naktį pasikeičia, tad pirmojo lygio dalyviai galėjo ne tik pasiklausyti laukinių gyvūnų staugimą, bet taip pat pamatyti tuos, kurie dienomis ilsisi, o naktį atgyja.

Antrasis lygis – „Žvėriška naktis“. Jaunimas buvo kviečiamas registruotis į safario pasivaikščiojimą zoologijos sode ir patirti žvėriškus pojūčius. Čia kartu su pasipuošusiais vietos gyventojais reikėjo ne tik sėlinti, tačiau ir prišliaužti prie gyvūnų, tik tam, kad išvysti juos nesutrikdytus. Taip pat dalyviams buvo pasakojami pėdsekystės ir gyvūno atpažinimo, susekimo technikos naudojat realius pavyzdžius. Netrūko ir ekstremalių išbandymų.

Ekstremalių pojūčių ištroškusiems kauniečiams buvo pasiūlyta sudalyvauti „Išlikimas zoosode“ rungtyje. Čia dalyviai ne tik žygiavo ties plėšriųjų gyvūnų narvais tokiu atstumu, kokiu eina tik prižiūrėtojai. Jiems reikėjo ir įveikti baimes, mat čia buvo tarsi „baimės faktorius“, kuriame reikia ryžtis iš lervų dubens išsitraukti tolimesnes užduotis. Tam kad įveiktų visą trasą, dalyviai turėjo panaudoti ir komandinius sugebėjimus.

Kadangi toks renginys sulaukė didelio žmonių susidomėjimo, jį planuojama ateityje pakartoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA