Šį sezoną Kauno turistus pasitiks gausybė pramoginių laivų maršrutų | Kas vyksta Kaune

Šį sezoną Kauno turistus pasitiks gausybė pramoginių laivų maršrutų

R. Tenio nuotr.

Jau greitai atidarysime šiltąjį metų sezoną. Šiais metais turistams siūloma itin daug įvairių vandens maršrutų tiek naujais laivais, tiek gerai žinomais, kurie keleivius plukdo ne pirmus metus. Ekskursijų laivais spektras tikrai bus platus: nuo pasiplaukiojimo miesto vandenimis, iki dar nepasiektų kurortų kampelių.

Šiais metais Kauno turizmo centras kauniečiams ir miesto svečiams siūlo išbandyti įvairios trukmės pramogines ekskursijas laivais. Pildosi ne tik maršrutų skaičius, bet taip pat ir pačių laivų kiekis. Nors Vandens kelių direkcijos duomenimis, laivybos sezonas prasideda balandžio 25-tą dieną, vis gi, pramoginiai laivai plukdyti pradės nuo gegužės mėnesio. Priklausomai nuo maršruto, pasiplaukioti bus galima iki rugsėjo arba lapkričio mėnesių.

Išbandomas naujasis laivas

Praėjusių metų lapkričio mėnesį buvo pristatytas naujas laivas, kuris vykdys pažintinius plaukimus įvairiais maršrutais. Jau gegužės mėnesį turistai galės išbandyti naująjį laivą „Kaunas“. Visi numatyti maršrutai šiuo laivu bus vykdomi gegužės – lapkričio mėnesiais.

Šiuo laivu turistams siūloma susipažinti su miestu nuo vandens. Bus vykdomi 1.20 valandos trukmės pažintiniai pasiplaukiojimai miesto vandens telkiniais. Reguliarūs reisai plukdys nuo Vytauto bažnyčios iki „Žalgirio“ arenos. Kelionės metu bus galima pasigėrėti senamiesčiu, pamatyti kitokį Kauno grožį, mat laivas praplauks ir santaką, ir seniausią Lietuvoje mūrinę pilį. Ši ekskursija bus vykdoma antradieniais – penktadieniais 11 ir 13 valandomis. Kaina – 3-6 eurai.

Kitas „Kauno“ maršrutas – į Kačerginę. Tai ilgesnė ekskursija, truksianti 4.15 valandos. Taip pat nuo Vytauto bažnyčios laivas paims keleivius ir plukdys į Kačerginę, kur keliautojai galės dar pusantros valandos pavaikštinėti. Turistai galės pamatyti ne tik Kauno pilį, bet taip pat ir vaizdingas vietas tokias kaip Nevėžio upės intakas, santaka ir kt. Keleiviai akies krašteliu galės palydėti Raudondvarį. Šios ekskursijos kaina yra 5-8 eurai. Plaukimai numatomi šeštadieniais 11.30, tačiau pažymėtina tai, jog plaukimas bus vykdomas tik tuo atveju, jei susirinks bent 10 keleivių.

Pilnai užimant laivą „Kaunas“, siūlomas dar vienas sekmadieninis maršrutas į Raudondvarį. Planuojama, jog ekskursija truks 5 valandas, o jos kaina – 6-12 eurų. Nuo Vytauto bažnyčios laivas išplaukia 12.30 val. Nuplaukus į Raudondvarį, bus aplankomas pilies dvaras. Šis plaukimas taip pat bus vykdomas, jei susirinks 10 ir daugiau keleivių.

Dar vienas maršrutas mieste

Gegužės – rugsėjo mėnesiais bus vykdomas dar vienas vandens maršrutas, kuriuo bus galima pamatyti gražiąsias Nemuno pakrantes, Kauno pilį, Raudondvario bokštus. Kelionės metu galima paskanauti „Bernelių užeigos“ užkandžiais.

Laivu „Aitra“ ekskursijos bus vykdomos penktadienį 19 val. šeštadienį ir sekmadienį – 12, 14, 16.30 ir 19 valandomis. Toks pasiplaukiojimas kainuos 7-12 eurų.

Nemune – užsakomieji ir ilgieji reisai

Vasaros sezono galima užsisakyti ir laivą „Perlas“. Ši vandens transporto priemonė talpina iki 50 keleivių. Be to galima pasirinkti įvairius maršrutus Nemunu.

Taip pat gegužės – birželio mėnesiais galima pasimėgauti jau kauniečiams pažįstamo laivo „Tolstojus“, kuris šiuo metu ruošiamas vasaros sezonui, kelionėmis. Laivas nuo Vytauto bažnyčios prieplaukos kiekvieną sekmadienį 12 val. plukdys iki Kulautuvos. Šiuo reisu aplankomas ir Kačerginės miestelis. Be to, turistai turi šiek tiek laisvo laiko ir pačioje Kulautuvoje. Kelionės trukmė – 5 val. Kaina – 2,61 – 5,21 eurų. Pastebima tai, jog bilietai parduodami prieš pat kelionę, tad reikia atvykti ankščiau, norint suspėti nusipirkti bilietus.

Kauno mariose – nauji ir jau pamėgti maršrutai

Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog Kauno mariomis bus galima pasiekti kurortinį miestelį – Birštoną. Tokia naujove domisi vis daugiau žmonių, tad bilietus į laivą „Nemunas“ reikia įsigyti iš anksto. Kaina vienam suaugusiam žmogui – 13 eurų, vaikams ir senjorams –  pigiau.

Šį sezoną bus taip pat vykdomi jau žinomi reisai laivais „Algirdas“ ir „Nemunas“. Į Rumšiškes laivai plauks sekmadieniais 11 val., nuo Kauno marių prieplaukos. Turistai galės pasimėgauti ne tik įspūdingais Kauno marių krantais, bet taip pat aplankyti ir Lietuvos liaudies buities muziejų, mat Rumšiškėse bus skirta apie 4 val. laisvo laiko. Tokios kelionės kaina svyruoja nuo 2,5 iki 5,30 eurų, priklausomai, ar keleivis nori aplankyti muziejų, ar laisvą laiką praleis mieste.

Dar vienas reisas „Nemuno“ ir „Algirdo“ laivais bus vykdoma sekmadieniais 11 valandą. Trijų valandų šeštadieninis pasiplaukiojimas iki Kruonio ir atgal kainuoja 3,2 – 6,10 eurų. Tai galimybė pažvelgti į Pažaislio vienuolyną, nepaprasto grožio krantus bei Kruonio hidroelektrinę.

Šiais metais vandens turizmas Kaune siūlo daug galimybių praleisti laisvalaikį ir pasigrožėti tiek miestu, tiek nuostabia gamta. Belieka tik išsirinkti sau tinkamiausią kelionę. Jei kyla daugiau klausimų, galite kreiptis į Kauno turizmo informacijos centrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA