Šimtoji „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje: įveiktas „Panathinaikos“ | Kas vyksta Kaune

Šimtoji „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje: įveiktas „Panathinaikos“

R. Tenio nuotr.

Eurolygos „Top 16“ etapo dešimtojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į savo sąskaitą įsirašė ketvirtąją pergalę E grupėje. Penktadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ komandą 76:70 (17:13, 22:15, 16:27, 21:15). Tai buvo šimtoji „Žalgirio“ pergalė Eurolygos istorijoje!

Rungtynių pradžioje karaliavo organizuota abiejų komandų gynyba, kol galų gale iš vidutinio nuotolio pataikė Paulius Jankūnas – 2:0. Dar kartą apsigynus tritaškį smeigė Willas Cherry, dvitaškiu pasižymėjo P.Jankūnas (7:2), tačiau užtikrinčiau jaustis puolime pradėjo ir svečiai – 7:6. Drąsus Jameso Andersono sprendimas atakuoti iš toli pasiteisino, šeštąjį tašką rinko komandos kapitonas P.Jankūnas (12:8). „Žalgiris“ toliau puikiai dirbo gynyboje, kovingai ėmė vieną kamuolį po kito puolime. Be to, iš po krepšio pirmuosius taškus pelnė Robertas Javtokas, tritaškį įskraidino Artūras Milaknis bei po nerezultatyvaus starto priekyje buvo kauniečiai – 17:13.

Antrajame kėlinyje kamuolį puolime nusiėmęs J.Andersonas išprovokavo pražangą ir sėkmingai stojo prie baudų metimų linijos, tolimu dvitaškiu savo taškų sąskaitą atsidarė Lukas Lekavičius – 21:15. Po tikslaus Dariaus Songailos perdavimo du taškus su pražanga rinko Siimas-Sanderis Vene, o netrukus jau pats D.Songaila ryžtingu žaidimu privertė varžovą prasižengti ir didino persvarą taikliu baudos metimu (25:20). Agresyvi gynyba ir gražūs epizodai puolime žalgiriečiams sukrovė dviženklį pranašumą: prie trijų taškų linijos laisvą likusį Edgarą Ulanovą puikiai pastebėjo J.Andersonas, pasipriešinimo nesulaukė ir rezultatyviai krepšio link prasibrovė W.Cherry, o perėmus kamuolį kontrataką dėjimu užbaigė J.Andersonas – 32:20. Po Atėnų komandos minutės pertraukėlės tritaškiu deficitą buvo sumažinęs Antonis Fotsis (32:23), tačiau jau kitoje atakoje lygiai tuo pačiu atsakė W.Cherry – 35:23. Įsisiautėjęs W.Cherry smeigė dar vieną tolimą bombą iš to paties taško (38:25), taiklią baudą pridėjo P.Jankūnas ir prieš antrąją rungtynių pusę šeimininkai išsaugojo solidų atotrūkį – 39:28.

Antroji rungtynių pusė prasidėjo tolimu A.Milaknio šūviu (42:28), bet greitai dviem tritaškiais atsakė Vladimiras Jankovičius ir neplanuotos minutės pertraukėlės prašė Gintaras Krapikas – 42:34. Ryžtingai nusiteikę svečiai pratęsė spurtą iki 0:13 bei Lietuvos čempionams paliko vos vieno taško persvarą – 42:41. Tuomet nepaisydamas šalia buvusių dviejų varžovų ir pražangos sudėtingą prasiveržimą taikliu metimu užbaigė W.Cherry, o saugesnę persvarą kauniečiams grąžino R.Javtoko dvitaškis – 47:41. Tritaškį iš krašto realizavo P.Jankūnas (50:43), tačiau dviem tolimais metimais dar kartą atsilikimą iki minimumo mažino Nikos Pappas – 50:49. Prasiveržimą atliko S.Vene (52:49), bet likus dviem minutėms švieslentėje jau degė lygūs skaičiai – 52:52. Svečiai netgi buvo persvėrę rezultatą (52:55). Tiesa, prieš lemiamą rungtynių ketvirtį pusiausvyrą atstatė iniciatyvos ėmęsis ir taikliai iš toli atakavęs J.Andersonas – 55:55.

Ketvirtąjį kėlinį atidarė kamuolį puolime nusiėmęs D.Songaila, po W.Cherry perdavimo iš vidutinio nuotolio pataikė S.Vene, tačiau sėkmingais epizodais atsakė ir varžovai – 59:59. Gudriai sužaidęs J.Andersonas privertė prasižengti jam metant iš trijų taškų zonos, dvitaškį pridėjo perdavimą iš L.Lekavičiaus gavęs P.Jankūnas – 64:61. Ketvirčiui įpusėjus apie save priminė V.Jankovičius ir N.Pappas bei priekyje jau buvo Graikijos čempionai (64:66). Žiūrovus iš vietų kėlė du tritaškius svarbiu metu įsmeigęs A.Milaknis – 70:66. Svečiai mažino atsilikimą perpus (70:68), tačiau savo žodį tarė ir „Žalgirį“ prie pergalės artino keturiais taškais pasižymėjęs W.Cherry – 74:68. Mačo pabaigoje šeimininkai naudojosi tuo, kad turėjo viso labo vieną komandinę pražangą, o jų pergalę įtvirtino šaltakraujiškai baudas sumetęs P.Jankūnas – 76:70.

Tai buvo jubiliejinė, 100-oji Lietuvos čempionų pergalė Eurolygoje, po kurios kauniečiai išsaugojo šansus pakovoti dėl vietos ketvirtfinalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA