Konservatoriai susirūpino dalinamais koldūnais | Kas vyksta Kaune

Konservatoriai susirūpino dalinamais koldūnais

Skaitytojų nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos Krikščionių demokratų partijos atstovai kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl galimo rinkėjų papirkimo. Rašte nurodoma, jog kauniečiams buvo dalinami „Viči“ koldūnai.



„Informuojame, kad kovo 10 d. buvo užfiksuotas įvykis, kai Kauno mieste iš automobilių buvo dalinami maisto paketai. Pakalbinti dalintojai sakė, jog tai yra „Coca-Cola“ akcija, tačiau kartu su šiuo gėrimu į paketus taip pat įdėta „Viči“ koldūnų maišelis ir receptų knyga, kaip paruošti „Viči“ koldūnus. Paketai buvo komplektuojami čia pat, automobilyje“, – dėstoma VRK rašte.

Politikas tikina, jog pasikalbėjus su miestiečiais, jis sužinojo, kad maisto paketai buvo dalinami ir prieš pirmąjį rinkimų turą, tačiau niekas iš partijos įvykio neužfiksavo tad galima remtis tik kauniečių pasakymais.

„Primename, kad vienas iš kandidatų į Kauno miesto merus Visvaldas Matijošaitis yra „Vičiūnų“ įmonių grupės, kuriai priklauso prekės ženklas „Viči“ ir įmonės, gaminančios „Viči“ koldūnus, savininkas. Todėl kyla pagrįstų įtarimų dėl vykdomo netiesioginio rinkėjų papirkinėjimo“, – toliau dėstoma rašte.

Kandidatas į Kauno mero postą Andrius Kupčinskas tikino, jog nėra įsitikinęs, jog tai yra būtent Visvaldo Matijošaičio užsakymas, mat tai turėtų paaiškėti tyrimo metu.

„Girdime per radiją, kad raštas yra fiksuotas, tačiau dar jokio atsakymo negavome. Kiek esame teikę skundų, jie perduodami apygardai, bet ten taip pat nėra pajėgi išnagrinėti. Žinoma, užsakovas gali būti ir kitas, tačiau mes matome procesą, kuomet vyksta nelegalios rinkimų kompanijos dalis. Tai pastebi ir žmonės, sakydami, jog yra agituojami už kitą kandidatą“, – kalbėjo A. Kupčinskas.

Tuo tarpu portalui „Kas vyksta Kaune“ „Vieningo Kauno“ komunikacijos vadovas Dominykas Jakštas tikino, jog apie maisto paketus jie žino tik iš kitų, patys nėra užsakę, kad koldūnai ar kita „Vičiūnų“ produkcija būtų dalinamos miestiečiams.

„Coca-cola“ kompanijos atstovai tvirtina, jog tai yra jų organizuojama akcija, nesusijusi su rinkimais. Tai tiesiog sutapimas, mat maisto paketuose dalinami arba koldūnai, arba makaronai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA