D. Grybauskaitė: Z. Vaigauskui laikas trauktis | Kas vyksta Kaune

D. Grybauskaitė: Z. Vaigauskui laikas trauktis

delfi.lt 2015/03/12 11:53
Kas vyksta Kaune nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atvirai siūlo keisti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovybę.

Tokią poziciją šalies vadovė išdėstė ketvirtadienį, atidavusi savo balsą išankstiniame balsavime Vilniaus mero rinkimų antrajame ture. Siūlymą keisti VRK vadovybę prezidentė grindžia pažeidimų gausa ir, jos nuomone, nederama reakcija.

„Pažeidimų daugėja, reakcija VRK yra pavėluota, o kartais matome, kad ir iš viso nėra. Taigi manyčiau, kad tiek man reikės, įstatymų leidybos prasme, tiek, manyčiau, ir Seimui reikia galvoti apie galbūt net ir VRK ir jos vadovybės atnaujinimą prieš 2016 m. rinkimus. (…) Deja, VRK kokybė net, sakyčiau, prastėja, o ne gerėja“, – žurnalistams teigė D. Grybauskaitė.

Klausiama apie savo balsą, prezidentė apsiėjo be pavardžių, bet aiškių užuominų nevengė. „Mano nuomonė buvo suformuota per pirmą turą, aš jos nepakeičiau. O už ką aš negaliu balsuoti – jau pasakiau anksčiau“, – sakė D. Grybauskaitė.

DELFI primena, jog VRK ir jos pirmininkas Zenonas Vaigauskas sykį jau buvo atleisti iš pareigų. Po 2012 m. Seimo rinkimų, kuriuos vienas po kito drebino balsų pirkimo skandalai, Seimas atstatydino komisiją ir jos vadovą. Vis dėlto į valdžią atėjus dabartiniam Seimui Z. Vaigauskas komisijos pirmininku išliko, pasikeitė tik keli jos nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA