Kauno politikai parėmė startuolių idėjas pinigais | Kas vyksta Kaune

Kauno politikai parėmė startuolių idėjas pinigais

Archyvo nuotr.

Devynios geriausios Kauno jaunimo verslo idėjos šį ketvirtadienį susilaukė miesto tarybos narių palaikymo. Iš viso įgyvendinant jaunimo verslo skatinimo programą „Kauno startuoliai“ atrinktų idėjų vystymui iš miesto biudžeto bus skirta daugiau nei 43 tūkst. eurų.

Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros komisija įvertino 33 paraiškas, iš kurių atrinko 9 geriausias, atitikusias programos „Kauno startuoliai“ kriterijus.

Dauguma geriausiai įvertintų verslo idėjų susijusios su medicinos įrangos prototipų gamyba: daugiafunkcinė slaugos lova su galimybe paversti žmogų ant šono, neinvazinis, portabilus, multifunkcinis termometras-indikatorius „Kelvinas“, vibro įrenginių sistema kraujotakai skatinti žmogaus galūnėse ir kt.

Viena įdomiausių verslo idėjų – pabėgimo kambarys „Kauno bunkeris“. Idėjos autoriai teigia, jog tai nauja, intelektuali pramoga Kaune. Pabėgimo kambario dalyviai komandomis (2-6 žmonės) bus įleidžiami į specialiai įrengtas patalpas, kuriose turės įveikti įvairiausių gebėjimų reikalaujančias užduotis. Užduotys bus loginės, asociacinės, reikalaujančios įvairių žinių, o įveikę sukurtas kliūtis ir užduotis dalyviai gaus išėjimo raktą. Kambariuose bus sukurta neįprasta, nejauki, tikroviška aplinka.

Jaunieji verslininkai su miesto finansine pagalba taip pat kurs interaktyvią programėlę apie tarpukario Laisvės alėją ir čia gyvavusią bohemą. Pasirinkus istorinį personažą, bus galima trumpai susipažinti su jo biografija, jo lankymosi vietomis, su jam nutikusiais nuotykiais Laisvės alėjoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA