Politikai paskirstė pinigus Kauno sportui (kiek kam teko?) | Kas vyksta Kaune

Politikai paskirstė pinigus Kauno sportui (kiek kam teko?)

delfi.lt 2015/03/05 19:31
R.Tenio nuotr.

Kadenciją baigianti Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį padalino pinigus laikinosios sostinės sporto ekipoms. Kaip įprasta, didžiausia torto dalis atiteko Kauno „Žalgiriui“. Iš viso – lygiai vienas milijonas eurų. Iš viso Kauno sporto ekipoms padalinta 1 mln. 241 tūkst. eurų.

Kauno tinklinio klubui „Heksa“ skirta 5 tūkst. eurų, „Lūšies“ rankininkams – 4 tūkst. Daugiau atiteko „Granitui“ (29 tūkst. eurų) ir moterų rankinio klubui „Žalgiris“ (35 tūkst. eurų).

Pinigų gavo ir kelios futbolo komandos. Tiesa, proporcijos gana kardinaliai skiriasi. Daugiausiai – 100 tūkst. eurų – atiteko Kauno „Spyriui“. Kitam A lygos atstovui Kauno „Stumbrui“ skirta 11 kartų mažiau – 9 tūkst. eurų.

„Stumbras“ turi atitinkamus rėmėjus, o „Spyris“ yra futbolo mokykla, auginanti jaunąją kartą, dirbanti piramidės principu ir rėmėjų praktiškai neturinti. Gaila, kad komitetuose nebuvo pasiektas kompromisas ir buvo traukiama tai į vieną, tai į kitą pusę“, – DELFI teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Moterų futbolo klubui „Žara“ atseikėta 8 tūkst., FBK „Kaunui“ – 2 tūkst. eurų.

Moterų krepšinio ekipai „Aistės-LSU-Paradis“ skirta 29 tūkst. eurų.

Nebiudžetinėms sporto mokykloms padalinta beveik 58 tūkst. eurų. Daugiausiai – 23 tūkst. eurų – teko „A. Sabonio krepšinio centrui“. Be to, atskira eilute kiek daugiau nei 130 tūkst. eurų skirta S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA