Vietoj fontano – automobilių aikštelė | Kas vyksta Kaune

Vietoj fontano – automobilių aikštelė

R. Tenio nuotr.

Kauno valdžia nubalsavo, jog miestui nebereikalingas vienas fontanas. Jo vietoje prekybininkai įsipareigojo įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

V. Krėvės prospekte 8 apleistas fontanas jau stūkso ne vienerius metus, tad į jį dažnai primetama įvairių šiukšlių. Fontanas čia įrengtas dar sovietmečiu, 1969-aisiais metais. Tačiau statinys jau pasenęs ir jo remontuoti nebeapsimoka.

Kauno taryba posėdžio metu pritarė sprendimui fontaną nurašyti kaip nekilnojamą ir miestui nebereikalingą turtą bei išbraukti iš „Registrų centro“. Toks sprendimas leis pajudėti tolimesniems darbams. Dabar neturėtų kilti problemų dėl teritorijos formavimo ir verslininkai galės ištesėti duotus pažadus gyventojams.

Seniau čia stovėjo sovietmečiu statyta parduotuvė „Aguona“, tačiau ją nugriovus, vietą užėmė „Maxima“. Būtent šios parduotuvės valdytojai buvo prižadėję, jog savo lėšomis sutvarkys aplinką ir įrengs automobilių stovėjimo aikštelę. Skaičiuojama, jog vietoj fontano pastatytoje automobilių stovėjimo aikštelėje galėtų tilpti apie 30 automobilių. Tai iš dalies padėtų išspręsti automobilių statymo daugiabučių namų kiemuose problemą.

Visgi, darbai negalėjo prasidėti, mat Nacionalinė žemės tarnyba nedavė leidimo šioje vietoje įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Po šiandieninio politikų sprendimo, leidimas turėtų būti duotas.

Pagal planus, didžioji dalis ploto bus paversta automobilių stovėjimo aikštele. Tarybos nariai svarstė, ar šioje teritorijoje negalėtų atsirasti maža poilsio zona, kurioje būtų smulkūs objektai tokie kaip suoliukai ar net mažas fontanėlis. Toks pasiūlymas pateiktas administracijos direktoriui, kad šis tai apsvarstytų su verslininkais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA