Kauno „Žalgiris” pateikė pasiūlymą Vilniaus „Žalgiriui” | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” pateikė pasiūlymą Vilniaus „Žalgiriui”

delfi.lt 2015/03/04 18:17
R.Tenio nuotr.

Lietuvos futbolo A lygos išvakarėse Kauno „Spyris“ perkrikštytas „Kauno Žalgiriu“. Tai sukėlė Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo pasipriešinimą. Kauniečiai teigia nesikėsinantys į vilniečių įdirbį ir istoriją bei siūlo sostinės ekipai susitarti gražiuoju. Pasiūlymas vilniečiams turėtų būti pateiktas artimiausiu metu – trečiadienį arba ketvirtadienį.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubui savo globon priėmus „Spyrio“ ekipą, pastaroji pervadinta „Kauno Žalgiriu“. Tačiau Lietuvos futbolo federacija (LFF) gavo Vilniaus „Žalgirio“ pretenziją. Tiesa, LFF aiškios pozicijos šiuo klausimu neišsakė – pasiūlyta vaidą spręsti patiems klubams ir teisininkams.

Kauno „Žalgirio“ teisininkai jau paruošė pasiūlymą vilniečiams. Jo turinys kol kas neatskleidžiamas. DELFI žiniomis, kauniečiai ir toliau klubo pavadinime nori naudoti „Žalgirio“ vardą. Neaišku, kaip į pasiūlymą priims Vilniaus „Žalgirio“ atstovai.

„Mes neturėjome, neturime ir neturėsime tikslo sumenkinti Vilniaus „Žalgirį“. Mes nesikėsiname į Vilniaus „Žalgirio“ istoriją, nuopelnus ir įdirbį. Bet mes nesame naujai įsikūręs klubas, kuris šiaip sau nori pasivadinti „Žalgiriu“. Mes esame „Žalgiris“, nes esame po krepšinio klubo „Žalgiris“ vėliava“, – DELFI teigė Kauno „Spyrio“ vadovas Eimantas Pūras.

Beje, šios komandos žaidėjų marškinėlius pirmame A lygos ture puošė ne „Spyrio“ pavadinimas, o užrašas „Žalgiris“ ir krepšinio klubo emblema. Kauniečių teigimu, tai – duoklė pagrindiniam jų rėmėjui.

Vilniaus „Žalgirio“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė kilusį ginčą su klubo bendravardžiais iš Kauno komentuoja lakoniškai, durdama pirštu į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) varžybų nuostatus.

„Mes turėjome teisę ginti savo interesus ir ja pasinaudojome. Manome, kad antras „Žalgiris“ klaidintų žiūrovus, esame pasirengę ginti savo poziciją“, – DELFI teigė Lietuvos futbolo čempionų vadovė.

Įdomu, kad dėl „Žalgirio“ vardo V. Venslovaitienės vadovaujamas klubas kelerius metus teismuose konkuravo su verslininko Vadimo Kastujevo valdytu ir 2008-aisiais pamestu klubu, kol pernai pasiekė taikos sutartį.

Neoficialiomis žiniomis, teisės į legendinį pavadinimą ir nuo 1947 metų skaičiuojamą istoriją ištikimiausių aistruolių per finansinę krizę išsaugotam klubui atsiėjo penkiaženklę sumą.

LFF varžybų nuostatų 68-ajame punkte rašoma: „Komandos pavadinimas ir/ar ženklas/logotipas negali būti tapatus kitų dalyvaujančių kurioje nors LFF lygoje Klubų anksčiau naudojamiems komandų pavadinimams ir/ar ženklams/logotipams“.
Todėl formaliai „Kauno Žalgirio“ pavadinimas nėra toks pats kaip Vilniaus „Žalgirio“. Tačiau vilniečiams toks Kauno ekipos pavadinimas neįtiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA