Konservatoriai: be mūsų patirties Kaunas į priekį neis | Kas vyksta Kaune

Konservatoriai: be mūsų patirties Kaunas į priekį neis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paaiškėjus, kas pateks į tarybą, politikai pradeda strateguoti antrojo merų rinkimų turo peripetijas. Jau pradedama svarstyti, su kuo išlaikyti lyderių pozicijas. Konservatoriai nusiteikę agresyviai ir pozicijos vietų palikti neketina.

RINKIMŲ REZULTATAI GYVAI>>>

Antroje vietoje tarybų rinkimuose likusieji TS-LKD partijos atstovai tikina, jog jų patirtis yra didžiausia, todėl valdant Kauną jie ir toliau stengsis išlaikyti lyderių pozicijas. Politikai džiaugiasi, jog rezultatai geresni, nei per praėjusius rinkimus, nes gavo daugiau mandatų.

„Noriu pasidžiaugti rezultatais, nes patikima komanda sulaukė daugiau palaikymo, nei praėjusią kadenciją, tad iš ties nebuvome nustumti į antrą planą. Kauniečiai įvertino mūsų darbus. Kai magnatai meta didelius pinigus, paprastai partijai sunku viską sudėlioti, buvo mesta daug populizmo, bet mes sugebėjome tam pasipriešinti“, – kalbėjo Andrius Kupčinskas.

Kitas konservatorius Marijus Panceris, gavęs vietą šioje kadencijoje, tikino, jog kauniečiai pademonstravo protesto balsus. Anot jo, rinkėjai protestavo prieš mažąsias partijas, todėl rinkimuose išsigrynino ryškiausios kampanijos.

Koalicijos dar neformuoja

Kol kas yra laisvas vienas mandatas, jis atiteks arba konservatoriams, arba „Vieningo Kauno“ komandai, priklausomai, kokie bus rezultatai po antrojo merų rinkimų turo. Visgi, konservatoriai įsitikinę, kad be jų patirties miestas negalės judėti į priekį, tad nesvarbu, koks bus rezultatas, ši partija stengsis apjungti mažąsias partijas ir sudaryti tarybos daugumą.

„Bandysim apjungti visas komandas. Be mūsų patirties stoti prie miesto vairo neįmanoma. Dabar, manau, kad bus taryba kokybiškesnė, nes nebus galimybės visuose posėdžiuose versti merą. Dirbsime su tuo, su kuriais geriausiais galėsime įgyvendinti savo darbus. Neplanuojame iš karto nerti į opoziciją. Manau, eisim užtikrintai. Mūsų patirtis yra unikali, mes labiau patyrę, lankstūs, linkę į kompromisus ir galime užtikrinti, kad Kaunas eitų pirmyn.“, – sakė A. Kupčinskas.

Visgi, kol kas politikai aiškiai neįvardina, su kuriais labiausiai norėtų siekti rinkiminėje kampanijoje išbarstytų pažadų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA