Aplaistomi Kauno rinkimų rezultatai | Kas vyksta Kaune

Aplaistomi Kauno rinkimų rezultatai

R. Tenio nuotr.

Politikai, pasiruošę užkandžių ir apsiginklavę gera nuotaika, partijų būstinėse ar miesto kavinėse nekantriai seka rezultatus. Jau aiškėja kauniečių išrinkti lyderiai. Atsiliekančių partijų atstovai per daug neliūdi ir nusiteikę galutinių rezultatų laukti tiek, kiek reikės.

Šiuo metu smarkiai į priekį veržiasi „Vieningo Kauno“ komanda, vedama Visvaldo Matijošaičio. Pats politikas dabartiniais skaičiavimais yra surinkęs 38 proc. balsų. Partija taip pat užima lyderių pozicijas ir keliais procentais pirmauja prieš Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus.

„Mes norime suburti gerą komandą. Nei vienas narys iš mūsų partijos neperbėgo kitur, tad, matyt, kauniečiai sugebėjo mumis patikėti. Tikėkimės, kad žmonės balsavo už kandidatą į merus ir tą pačią partiją, kad būtų išrinkta stabili komanda“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Konservatorių būstinėje nuotaikos niūresnės. Kauniečiai paprastai labai palaikydavo šią politinę jėgą, o dabar Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai yra antri. Tiek kandidatas į mero postą Andrius Kupčinskas, tiek pati partija sulaukia mažiau gyventojų palaikymo, nei būdavo ankščiau.

Nelaimi, tačiau vis tiek tikisi geriausio

„Tvarkos ir Teisingumo“ atstovai rezultatų laukia iš ties ramiai. Partijos iškelta lyderė Kaune Aušra Ručienė pasakojo, jog rinkiminėje kompanijoje jos komanda padarė labai daug ir tikisi, jog rinkėjai išsirinks sąžiningus politikus, kurie ėjo į šią kovą švariais keliais. Visgi, pagal dabartinius rezultatus, ši partija surinkusi apie 2 proc. rinkėjų balsų. Tam, kad patektų į miesto tarybą, reikia gauti bent 4 proc. balsų.

Socialdemokratų iškelta Orinta Leiputė tikrai nebetaps Kauno mere, tačiau jos nuotaikos tikrai geros. „Kęstutis Pūkas lenkia, tai niekaip kvapo neatgaunam“, – juokavo politikė, už kurią balsavo virš 3 proc. kauniečių.

Visgi, žiūrint partijos rezultatus, jie pakankamai aukšti. Dabar Lietuvos socialdemokratų partija yra ketvirtoje vietoje. Už šį sąrašą balsavo virš 6 proc. Kaune balsavimo teisę turinčių piliečių.

Kiek slogesnės nuotaikos tarp LR Liberalų sąjūdžio politikų. Nors liberalų iškeltas kandidatas į merus Rimantas Mikaitis yra trečiasis pagal balsų skaičių, tačiau jau matoma, jog lyderiaujančių politikų V.Matijošaičio ir A. Kupčinsko pasivyti nepavyks. Visgi, pagal sąrašus, liberalai išlaiko geras pozicijas ir jau yra surinkę virš 8 proc. balsų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA