Mažamečiai linksminosi į automobilius svaidydami sniego gniūžtes ir akmenis | Kas vyksta Kaune

Mažamečiai linksminosi į automobilius svaidydami sniego gniūžtes ir akmenis

Policijos nuotr.

Nuo šių metų sausio mėnesio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariate pradėta registruoti pranešimus apie tai, kad kelyje A1, Vilnius-Kaunas, Kaišiadorių r., Antakalnio k. ribose, pravažiuojančius vilkikus ir lengvuosius automobilius kažkas apmėto sniego gniūžtėmis, o sniegui ištirpus – tiesiog purvo gniužulais ar net akmenimis.

Vasario 20 dienos vakare buvo apmėtytos dar kelios transporto priemonės. Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, įtariamųjų surasti nepavyko. Šio įvykio metu buvo sudaužyti lengvojo automobilio „Ford Windstar“ ir vilkiko „MAN“ priekiniai stiklai. Padaryta ne vieno šimto eurų turtinė žala.

Vasario 24 dienos popietę „scenarijus“ pasikartojo – vėl gautas pranešimas apie į transporto priemones mėtomą purvą ir akmenis. Šį kartą policijos patruliai įvykio vietoje sulaikė keturis Kaišiadorių rajono gyventojus, kurių jauniausiam tik 11 m., o vyriausiam – 14 m. Tą patį vakarą vaikai buvo perduoti tėvams, o kitą dieną atvykę į policijos komisariatą papasakojo visas sugalvotos „pramogos“ aplinkybes.

Pagal galiojančius Lietuvos Respublikos įstatymus už padarytą nusikalstamą veiką nei vienas iš kaltininkų neatsako, nes nėra sulaukę amžiaus, nuo kurio galima baudžiamoji atsakomybė. Apgadintų transporto priemonių savininkams padarytą turtinę žalą privalės atlyginti mažamečių tėvai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA