Skaitytojas apie privalomą karo tarnybą: Lietuva yra neprognozuojamų asmenų kompanija | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas apie privalomą karo tarnybą: Lietuva yra neprognozuojamų asmenų kompanija

R. Tenio nuotr.

Šią savaitę paskelbus žinią, kad Lietuvoje grąžinama privaloma karinė tarnyba, internete netyla komentarai apie šį Valstybės gynimo tarybos sprendimą.

„Kas vyksta Kaune“ sulaukė skaitytojo Raimondo laiškelio, kuriame jis išdėsto savo požiūrį į sprendimą.

„Lietuvos valdžia yra neprognozuojamų asmenų kompanija. Tik Lietuvoje yra priimami įstatymai, kurie suvaržo žmogaus laisvę pasirinkti, priverčia žmogų elgtis prieš savo valią, skatinama prievarta.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė buvo ir yra labai prieš rusus, kaip ir Premjeras, ir visi kiti Seimo nariai, tačiau planuoja priimti rusiškos santvarkos įstatymą, t.y per prievartą, taikos metu kviesti į kariuomenę vyrus, kurių amžius yra nuo 19-26 arba iki 38 (įgyję diplomą ).

Jei nebūtų šis įstatymas panaikintas prieš kelis metus, būtų kaip ir viskas gerai. Tuomet būtų galima planuoti, dirbti su mintimi, jog galbūt būsi pakviestas tarnauti.

Anksčiau buvo alternatyvos eiti studijuoti, kad nebūtum pakviestas, t.y žmogus turėjo pasirinimo laisvę studijuoti arba eiti į kariuomenę. Tačia dabar liko tik vienas priverstinis pasirinkimas į kariuomenę, nesvarbu, kad žmogus susiplanavo savo būsimą karjerą, sunkiai dirbo, studijavo ir gavo išsvajotą darbą.

Galite mane visaip vadinti, koks aš nepatriotas, koks aš savanaudis, jog tiesiog žiūriu kaip man geriau, bet jei Jūs norite eiti į kariuomenę, tai būkite savanoriais, dalyvaukite baziniuose kariniuose apmokymuose. Keliai laisvi, bet niekas gerai nevyksta per prievartą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA