Laisvės alėjoje šurmuliuos Kazimiero mugė | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje šurmuliuos Kazimiero mugė

Kas vyksta Kaune nuotr.

Tradicinė Kazimiero mugė Kaune šįmet vyks kovo 13-15 dienomis. Per visą Laisvės alėją ir Senamiestį nusidrieksianti mugė sukvies tūkstančius kauniečių ir miesto svečių.

kazimieromuge

„Šias metais mugė bus ypatinga tuo, kad į šventę kvies Šv. Kazimieras – daugiau kaip dviejų metrų medžio skulptūra, kurią išdrožė tautodailininkas Vytautas Aputis. Šv. Kazimiero skulptūra Kaune pasiliks visiems laikams. Šiuo metu su Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios klebonu Tomu Karkliu derinama vieta, kur ji turėtų stovėti“, – spaudos konferencijoje pasakojo Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas ir mugės organizatorius Vidas Juodsnukis.

Mugė tęsis per visą Kauno centrą ir Senamiestį – nuo rotušės iki Soboro. Planuojama, kad joje dalyvaus apie 1000 tautodailininkų ir ūkininkų. Šventės organizatoriai laukia svečių iš Skandinavijos šalių, Šveicarijos, Latvijos, Estijos, Vengrijos, Ukrainos, Baltarusijos ir kitur.

Pasak šventės organizatoriaus V. Juodsnukio, Kauno mugė nuo vilnietiškos skiriasi tuo, kad Kaune didelis dėmesys skiriamas etninei kultūrai.

„Visas tris dienas prie miesto sodo įrengtoje scenoje nuo ryto iki vakaro koncertuos visų pamėgti ir Lietuvoje gerai žinomi ansambliai, tokie kaip „Jonis“, „Svirbė“, „Jovaras“, „Svaja“, Pivašiūnų, Daumantų muzikantai, kiti gerai žinomi atlikėjai. Sekmadienį koncertuos vaikų ir jaunimo kolektyvai. Kadangi šie metai Ožkos, todėl ūkininkai dovanojo tris avinus. Jie bus kepami pirmąją mugės dieną. Prie scenos veiks kelios kavinės. Išlaužo žuvininkystės ūkis visus vaišins žuviene. Ūkininkai, tautodailininkai į mugę atveš visko, ko tik širdys geidžia. Mugėje dalyvaus ir aludariai“, – kalbėjo V. Juodsnukis.

Nuo centrinio pašto iki Vasario 16-osios gatvės įsikurs tautodailininkai, prie Soboro – medžio drožėjai ir gyvieji amatai, neįgaliesiems prekybos vietos skirtos nuo Soboro iki A. Mickevičiaus gatvės, vaikams ir jaunimui skirti renginiai vyks Rotušės aikštėje. Čia bus įrengtos sūpynės ir kiti atrakcionai. Vilniaus gatvėje dešimtyje nemokamų vietų galės prekiautis čia dirbantys verslininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA