Kauno miesto tarybos narė A. Ručienė: „Kai kurie sprendimai yra tiesiog nesuvokiami“ | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto tarybos narė A. Ručienė: „Kai kurie sprendimai yra tiesiog nesuvokiami“

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės plėtros, investicijų ir turizmo komiteto pirmininkė, tarybos narė, partijos „Tvarka ir teisingumas“ Kauno skyriaus lyderė Aušra Ručienė įsitikinusi, jog tai, kas pastarosiomis dienomis vyksta Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro (TIC) patalpose yra ketvirtojo pagal dydį Baltijos valstybių miesto įvaizdžio žlugdymas.

„Tai, kad TIC‘e yra dalinami lengvatiniai viešojo transporto bilietai senjorams, yra mažų mažiausiai keistas sprendimas. Nuo jo priėmimo mėnesį per metus turistams informaciją turintis teikti biuras savo tiesioginių funkcijų nebevykdo. Apie tai, ar tai – normalu, diskusijų net neturėtų būti“, – įsitikinusi A. Ručienė.

Apie susidarusią situaciją ji informavo iniciatyvos autoriumi prisistatantį Kauno merą Andrių Kupčinską. Anksčiau valdančiąją daugumą apie paralyžiuotą TIC darbą informavo ne vienas partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys.

Galimybę nuo kovo 1-osios suteikti 80 metų sulaukusiems senjorams, tremtiniams ir nepriklausomybės gynėjams bei nepasiturintiems pensinio amžiaus kauniečiams viešuoju transportu naudotis už simbolinį mokestį dar pernai suteikė Kauno taryba. Asmenims, kuriems patvirtinta ši lengvata, terminuotas 12 mėnesių bilietas kainuoja tik 12 litų, t.y. po vieną litą už mėnesį.

„Tačiau bilietų išdavimo tvarka nėra paprasta ir ji, dėl keisto valdančiųjų požiūrio į turizmą, pavesta ne viešojo transporto įmonei, o TIC“, – stebėjosi „tvarkietė“ A. Ručienė.

Jos teigimu, norėdami įsigyti lengvatinį bilietą tam teisę turintys kauniečiai TIC tiesiog apgula. Tiesioginis įstaigos darbas – informacijos teikimas turistams – maždaug mėnesį nevyksta.

A.Ručienės teigimu, Kauno įvaizdžiui gerinti užsienyje miesto savivaldybė ir taip skiria ne tik per mažai lėšų, bet ir dėmesio.

„Ne viskas yra daroma už pinigus. Kartais reikia iniciatyvumo bei gerų idėjų. O tai, kad vasarį vyksta TIC, ne tik kad nesukuria miestui pridėtinės vertės, bet ją menkina. Turizmą ir socialines iniciatyvas, nors jų neabejotinai reikia, būtina atskirti“, – įsitikinusi kandidatė į Kauno merus.

Aušra Ručienė

Politinė reklama apmokėta iš partijos „Tvarka ir teisingumas” rinkimų agitacinės sąskaitos. Užs. REKL Nr. 0057

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA