Šalia Kauno atidarytas Lietuvos pašto logistikos centras | Kas vyksta Kaune

Šalia Kauno atidarytas Lietuvos pašto logistikos centras

R. Tenio nuotr.

Lietuvos paštas nuo šiol galės priimti keturgubai daugiau siuntų ir jas greičiau pristatyti, mat Ramučiuose atidarytas logistikos centras leis efektyviau vykdyti klientų užsakymus.

Šiandien netoli Kauno atidarytas naujasis Lietuvos pašto logistikos centras, kuriame bus rūšiuojamos siuntos. Netrukus Logistikos centre bus pradėta montuoti rūšiavimo įranga, o jau kovo viduryje centras pradės savo veiklą.

„Šis centras yra dar vienas įrodymas, kad valstybės valdoma bendrovė Lietuvos paštas tapo pažangia įmone, koja kojon einančia su rinkos tendencijomis. Šioje įmonėje laiku priimti investicijų sprendimai leis Lietuvos paštui siekti dar geresnių rezultatų, o tai neabejotinai duos naudos ir visai valstybei bei kiekvienam šalies gyventojui“, – atidarymo metu vykusioje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Naujasis Lietuvos pašto logistikos centras leis keliskart padidinti darbo apimtį ir greičiau pristatyti didėjančius siuntų srautus, nukreiptus į Lietuvą ir kitas šalis. Atidarydamas naują logistikos centrą Lietuvos paštas stiprina savo infrastruktūrą, siekdamas praplėsti savo pozicijas siuntų rinkoje.
Kaip spaudos konferencijoje sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, naujasis logistikos centras leis Lietuvos paštui užtikrintai žengti į siuntų tranzito rinką, taip pat išlaikyti aukštą paslaugų Lietuvos vartotojams ir tarptautiniams partneriams kokybę.

„Augant internetinei prekybai, siuntų rinka yra labai perspektyvi. Lietuvos geografinė padėtis yra palanki siuntų tranzitui, todėl labai džiaugiuosi Lietuvos pašto aktyvumu žengiant į tarptautinę rinką ir tampant siuntų tranzito vartais į ES šalis, Rusiją, Baltarusiją“, – sakė ministras R. Sinkevičius.

Naujajame logistikos centre bus dešimt kartų daugiau krovos vietų tarpmiestiniam ir penkiolika kartų daugiau vietiniam kurjerių transportui. Be to, bus sumontuotas modernus siuntų skirstymo konvejeris, viską aprėpianti vaizdo stebėjimo sistema, įrengtos atskiros patalpos siuntoms rūšiuoti, saugoti ir perkrauti.

Logistikos centre dirbs apie 200 darbuotojų. 30-iai iš jų sukurtos visiškai naujos darbo vietos.

Pirmuoju etapu Lietuvos paštas ketina investuoti apie 175 tūkst. eurų naujai įrangai įsigyti. Logistikos centro patalpos bus nuomojamos iš pastato valdytojo.

„Žvelgiant istoriškai, tai pirmosios tokios pašto investicijos į logistiką. Lietuvos paštui kaip logistikos bendrovei tai bus didelis žingsnis į priekį“, – sakė Lietuvos pašto generalinė direktorė L. Minderienė.

Be kitų priežasčių, Logistikos centras atidaromas ir įvertinus Lietuvos bei pasaulio rinkos tendencijas, kurias Lietuvos paštas nuolat seka. Nors tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje sparčiai mažėja korespondencijos siuntų skaičius, ženkliai auga siunčiamų smulkių siuntų skaičius.

Pavyzdžiui, Lietuvoje pernai siuntų gauta 14 proc. daugiau nei 2013 m., ir ši tendencija tik ryškėja. Gyventojams vis aktyviau užsisakant prekių internetu, sparčiai auga siuntų skaičius iš užsienio, ypač Kinijos, JAV. Pernai siuntos iš Kinijos sudarė 47 proc. visų į Lietuvą atsiųstų siuntų srauto, didžioji dalis tokių siuntų – iki 2 kg svorio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA