Išreklamuotas planas žlugo: Kauno „Žalgiris“ futbolo nežais | Kas vyksta Kaune

Išreklamuotas planas žlugo: Kauno „Žalgiris“ futbolo nežais

delfi.lt 2015/02/26 11:00
R. Tenio nuotr.

Lietuvos futbolo A lygoje nerungtyniaus du „Žalgiriai“. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas trečiadienį atmetė čempionato debiutanto Kauno „Spyrio“ prašymą leisti komandai dalyvauti pirmenybėse pasivadinus „Kauno Žalgiriu“.

Laikinosios sostinės ekipa pakeisti pavadinimą panoro jos dalininku tapus Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubui. Pernai I lygoje rungtyniavęs „Spyris“ ruošėsi siūdintis ir naujas – žalios ir baltos spalvų – aprangas.

Bet tokiems planams pasipriešino šalies futbolo čempionas Vilniaus „Žalgiris“, pateikęs pretenziją federacijai, kurios varžybų nuostatai draudžia pirmenybėse dalyvauti dviems komandoms vienodais pavadinimais.

LFF generalinio direktoriaus Edvino Eimonto žodžiais, nė viena pusė nesugebėjo įrodyti esanti teisi, todėl „Spyris“ lieka su senuoju pavadinimu. Vilniaus ir Kauno klubus vienas LFF vadovų paragino nesutarimą taikiai išsiaiškinti tarpusavyje.

LFF vadovybė trečiadienį svarstė ir dviejų Panevėžio klubų likimą, bet aiškaus atsakymo dar nepateikė. Prašymus išimties tvarka priimti į I lygą pateikusiems aštuoniskart Lietuvos čempionui „Ekranui“ ir nuo nulio buriamam „Panevėžiui“ nustatytas dar vienas terminas – klubai iki kovo 16 d. privalo panaikinti įsiskolinimus ir įvykdyti įsipareigojimus.

Jeigu 400 tūkst. eurų viršijančių skolų smaugiamas „Ekranas“ ir buvusio ilgamečio komandos trenerio Virginijaus Liubšio buriamas „Panevėžys“ sugebės tai padaryti, sezoną jie pradės su šešių taškų nuobauda.

Lietuvos I lygoje išimties tvarka žaisti jau ankščiau suteikta teisė Gargždų „Bangai“, Alytaus „Auskai“ ir Alytaus „Dainavai“. Šie klubai sezoną pradės su 3 taškų deficitu ir taip pat turės iki kovo vidurio pateikti licencijavimo dokumentaciją ir įrodyti, jog neturi pradelstų įsipareigojimų.

I lygoje taip pat rungtyniaus praėjusio sezono dalyviai Vilniaus MRU, Kazlų Rūdos „Šilas“, Jonavos „Lietava“, Kėdainių „Nevėžis“, Tauragės „Tauras“, Radviliškio „Lokomotyvas“, „Šilutė“, Vilniaus „Žalgirietis“ ir „Palanga“ bei naujokai iš II lygos – F.B.K „Kaunas, Telšių „Džiugas“, Kretingos „Minija“, Kelmės „Kražantė“ ir Pakruojo „Kruojos“ bei „Trakų“ dublerių komandos.

I lygos čempionato pradžia numatyta balandį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA